Gölge operasyonunda 2 kişi serbest

İzmir'de ''Gölge'' kod adıyla düzenlenen operasyonla ilgili yargılanan 8 tutuklu sanıktan 2'si daha serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 11.05.2009 - 13:18
Abone Ol google-news

İzmir'deki gölge operasyonu kapsamında tutuklanan 8 kişiden 2'si serbest bırakıldı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan 8 sanık ile avukatlar katıldı.

Dosyadaki belgelerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan çete lideri olduğu öne sürülen Hasan Güneş ile Emrah Çiçek'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakarak, duruşmayı erteledi.

Operasyon

Polis ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu, geçen yıl Mayıs ayında, İstanbul, İzmir, Antalya ve Kütahya'da ''eş zamanlı'' düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen Hasan Güneş ile örgüt üyesi oldukları iddia edilen 29 kişi yakalanmıştı.

Kamu kurumlarının yaptığı ihalelere fesat karıştırdıkları, ihaleye katılan şirket sahibi ve yetkililerini tehdit ettikleri, baskı ve tehditle anlaşmaya zorladıkları, ihalelerin kendi anlaştıkları firmalara verilmesini sağladıkları, bu firmalardan komisyon aldıkları iddia edilen organize suç örgütü elemanlarının, adam öldürme, yaralama, gasp, haraç alma, zorla arazi ve iş yeri ele geçirme eylemlerini de yaptıkları ileri sürülmüştü.

Örgüt üyelerinin ayrıca, ''spor camiasında kendilerine menfaat sağlamak'' amacıyla faaliyetler yürüttükleri, yaklaşık 3 ay önce yapılan Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı seçimini etkilemek için aktif çalışma yaptıkları ve bazı futbol maçlarını yöneten hakemlere yönelik çalışma yürüttükleri, ancak başarılı olamadıkları iddia edilmişti.

Zanlılara yönelik yapılan takip sırasında, suç örgütü üyeleriyle bazı polis şefleri ve memurlarının irtibat kurduklarının tespit edilmesi üzerine İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla 1 şube müdürü, 1 emniyet amiri ve 4 polis memuru açığa alınmıştı.
Ek iddianamelerle birlikte davada sanık sayısı 160'ı bulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler