Toplu görüşmelerin 2. turu yarın

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 2. turu yarın yapılacak. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, saat 10.30'da başlayacak. Konfederasyonlar, Kamu İşveren Kurulu'nun zam teklifini sunmasını bekliyor.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 07:58
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlık edeceği toplantıya, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendikaların uzmanları ve bürokratlar katılacak.

Toplu sözleşme çağrısı kabul edilmeyen KESK ve yetkili sendikası Kültür Sanat-Sen ise toplantıya katılmayacak.

Toplu görüşmelerin ilk turunda gündemi belirleyen taraflar, 'Mali ve sosyal haklar', 'Geçmiş yıllara ilişkin mutabakat altına alınan konuların değerlendirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, her statüdeki personelin sorunları ve özelleştirme uygulamasından kaynaklanan problemler' ve 'Sendikal ve demokratik haklar' konularındaki taleplerin değerlendirilmesi amacıyla 3 komisyon kurulmasını kararlaştırmıştı.

İkinci tur görüşmelerinde, sırasıyla gündemdeki komisyon raporlarının ele alınması bekleniyor. Konfederasyonlar, Kamu İşveren Kurulu'nun memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam konusundaki teklifini sunmasını istiyor.

"Maliyet tartışmasına izin vermek istemiyoruz"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı bürokratlarının, konfederasyonların taleplerini alarak bir maliyet tartışması yapmak istediklerini savundu. Akyıldız, bunun önüne geçebilmek için bir rakam telaffuz etmekten özellikle kaçındıklarını söyledi. Talepleriyle ilgili gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ve en az 10 farklı talep sunabilecek durumda olduklarını ifade eden Akyıldız, taleplerini ''Enflasyon hedefine ilave olarak kamu çalışanlarına büyümeden pay verilmesi'' olarak özetledi.

Memur-Sen ise bekar, en düşük derecede bulunan memur maaşının 1301 YTL'ye, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memurun maaşının 1461 YTL'ye yükseltilmesini talep ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler