'Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı'

BM Güvenlik Konseyi üyeleri Rusya-Gürcistan çatışmasının ele alındığı olağanüstü danışma görüşmelerine başladılar. Görüşmelerde, Rus ve Gürcü tarafların çatışma öncesi mevzilerine çekilmeleri çağrısını da içeren bir taslak da ele alınıyor. Taslakta gürcü birliklerinin eski karargahlarına geri dönmeleri çağrısı yapıldı.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 08:04
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyi'nin Rusya-Gürcistan çatışmasını ele aldığı olağanüstü danışma görüşmelerinde, tarafların çatışma öncesi mevzilerine çekilmeleri çağrısını da içeren bir taslak  ele alınıyor. Batılı ülkelerce hazırlanan taslakta Moskova'ya, Gürcistan topraklarındaki Rus askerlerinin acilen, çatışma öncesi mevzilerine çekilmeleri, Gürcü birliklerinin de eski karargahlarına geri dönmeleri çağrısı yapılıyor.

Taslakta "Uluslararası düzeyde tanınmış sınırlarıyla Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmasına" da atıfta bulunuluyor.

Batılıların taslağındaki bu noktalara, veto hakkı bulunan daimi üyelerden Rusya'nın nasıl bir tepki verdiği henüz bilinmiyor.

Ancak görüşmelere yakın bir Fransız yetkili taslakta yapılabilecek değişikliklere atıfla, belgenin son halinin henüz ortaya çıkmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler