Papa 16. Benediktus Kudüs'te

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Kudüs ziyareti çerçevesinde bugün Haremüşşerif'e girdi ve Hz. Ömer Camisi'ni ziyaret etti. Hz. Ömer Camisi'ni ziyaret eden ilk Papa olan 16. Benediktus, camiye girerken ayakkabılarını çıkardı.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Beş günlük bir ziyaret için kutsal topraklarda bulunan Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, ziyaretinin ikinci gününe Eski Kent'teki Haremüşşerif'te Kubbetüssahra'yı ziyaret ederek başladı.

Kubbetüssahra'ya giren ilk Papa olan Benediktus, Haremüşşerif'e gelişinde Kudüs Müftüsü Muhammed Emin El-Hüseyni ve İslam Vakfı yöneticileri tarafından karşılandı. Ziyareti sırasında cami girişinde kırmızı ayakkabısını çıkaran Papa, ziyaretin sonunda ayakkabısını beraberindeki bir rahibin yardımıyla giydi. Papa'nın ziyareti dolayısıyla Haremüşşerif, ziyaretlere kapalı tutuldu.


Ağlama duvarında barışa dua

Papa 16. Benediktus, daha sonra Yahudilerce kutsal kabul edilen Ağlama Duvarı'na geçti.
Burada Ağlama Duvarı Hahamı Şmuel Rabinoviç ve İsrail Turizm Bakanı Stas Misezhnikov tarafından karşılanan Papa, duvar önünde tek başına birkaç dakika süreyle "barış" için dua etti ve duanın yazılı olduğu metni duvarın taşları arasında yerleştirdi.

Papa, duasında, "Kutsal topraklara, Orta Doğu'ya ve tüm insanlık ailesine barışını gönder. Senin adını ananların kalplerini tevazu ve şefkatle doldur" ifadesini kullandı.

Gerek Haremüşşerif, gerekse Ağlama Duvarı ziyaretleri sırasında, İsrail polisi, Eski Kent civarında çok yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ziyaretler sırasında helikopterler bölge üzerinde uçuş yaparken, Papa'nın etrafında "etten duvar" oluşturuldu.

Öte yandan Papa'nın Ağlama Duvarı'nı ziyaret ettiği sıralarda Eski Kent etrafında Filistin bayrağı renklerinde boyanmış balonlar havaya uçuruldu.

Polis, Haremüşşerif yakınlarında ziyareti kınayan ve Nasıra'daki ayine katılmama çağrısı yapılan bildiriler taşıyan 10 İsrailli Arap gencini gözaltına aldı.

 

Papa yarın Beytüllahim'de

Kutsal Topraklar'daki resmi ziyaretini sürdüren Papa 16. Benediktus, yarın Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Beytüllahim'de, Hz. İsa'nın doğduğu yer olarak kabul edilen Milad Kilisesi'nin bulunduğu alanda ayin düzenleyecek.

Papa'nın Beytüllahim'in merkezindeki Manger meydanındaki ayinine Gazze'deki Hristiyanlardan, İsrail tarafından izin alabilen 93'ü katılabilecek.

Gazze'deki Latin Kilisesi'nden Emin Sabbah, İsrail'in 400'den fazla başvuruyu geri çevirdiğini belirtti.

Sabbah'ın verdiği bilgiye göre, 35 yaşın altındaki Gazzeli Hristiyanların Batı Şeria'ya geçişlerine onay çıkmadı.

Bazı Gazzeli Hristiyanların, geçiş izinlerini almalarının ardından, dün öğleden sonra İsrail ile Gazze arasındaki Erez'den geçiş yaptıkları da kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler