8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

''Portakallar Müzik Açtı'' sloganıyla düzenlenen 8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ile farklı kültürler Mersin'in tarihi mekanlarında buluşacak. Festival, piyanist Fazıl Say'ın tarihi Kız Kalesi'nde vereceği konserle başlayacak.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali piyanist Fazıl Say'ın 21 Mayıs'ta vereceği konserle başlayacak. Festival, keman sanatçısı Fabio Biondi direktörlüğünde Europe Galante Topluluğu'nun Tarsus Saint Paul Müzesi'nde 2 Haziran'da vereceği konserle sona erecek.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, festivallerin aynı zamanda kültürlerarası diyalog platformları olduğunu belirterek, ABD, İtalya ve İngiltere'den sanatçı ve toplulukların da katılımıyla 21 Mayıs-2 Haziran'da gerçekleştirecekleri etkinlikte farklı kültürlerin Mersin'in tarihi mekanlarında buluşacağını söyledi.

Mersin'in hayata geçirdiği önemli bir projenin geçen 7 yıllık süreçte başarıyla bugüne taşındığına işaret eden Burakgazi, şöyle konuştu:

''Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olunmasıyla prestiji artan festivale bugüne kadar çok sayıda yabancı sanatçı ve topluluk katıldı. Bu yıl dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizi, buna bağlı olarak da sponsorlarımızı etkiledi. Desteklerini çekenlerin yerine yeni sponsorlar bulduk. Festivaldeki etkinlik sayısını azalttık ama bütçesini azaltmadık. Festivalin esasını teşkil eden klasik müziktir. Zaman zaman kentteki çeşitli kesimlerin talepleri doğrultusunda bunların dışına taşan zenginlikler de yer alıyor.''

İzleyici kitlesinin duyarsızlığından yakınan Burakgazi, ''Bu yıl tanıtımla ilgili önemli çalışmalar yaptık. Ayrıca, Biletix ile anlaştık. Sanatseverler festival ofisi veya kültür merkezi gişesine gelmeden, Kız Kalesi'ndeki kale içi konser biletleri hariç diğer etkinliklerin biletlerini internet ortamından temin edebilecek. Bütün bu çalışmalar meyvesini ancak izleyicinin salonları doldurmasıyla verecek'' dedi.

 

Festival etkinlikleri

Burakgazi, festivalin, Mersin'in tarihi zenginlikleri arasında yer alan Kız Kalesi'nde Fazıl Say'ın 21 Mayıs'ta vereceği konserle başlayacağını söyledi.

Bilet fiyatı 100 TL olarak belirlenen konserin TRT 2'den naklen yayınlanmasının planlandığını belirten Burakgazi, festivalin keman sanatçısı Fabio Biondi direktörlüğünde Europe Galante Topluluğu'nun Tarsus Saint Paul Müzesi'nde vereceği konserle sona ereceğini kaydetti.

''Portakallar Müzik Açtı'' sloganıyla gerçekleştirilen festival, Fazıl Say'ın 22 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi'nde vereceği konserle devam edecek. Bu etkinliğin biletleri 20, 30 ve 50 TL olarak satışa sunuldu.

Müzik dünyasında ''caz flamenko'' tarzıyla tanınan Al Di Meola, ''World Senfonia'' adlı konseriyle 23 Mayısta Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bu etkinliği izlemek isteyenler 10, 30 ve 50 TL'den satışa sunulan biletlerden temin edecek.
Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, ''Carmina Burana'' balesi ile 26 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak. Kültür merkezinde gerçekleştirilecek etkinliğin bilet fiyatları 10 ve 20 TL olarak belirlendi.

Resonance Quintet Toplululuğu farklı bir mekanda vereceği konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Mersin İtalyan Katolik Kilisesi'nde 27 Mayıs'ta gerçekleştirilecek konserin bilet fiyatları 25 TL olarak açıklandı.

İngiliz Akapella Topluluğu Swingle Singers'ın, Kongre ve Sergi Sarayı'nda 30 Mayıs'ta vereceği konseri izlemek isteyenler ise 10 ve 20 TL ödeyecek.

Festival, Fabio Biondi'nin direktörlüğünü gerçekleştirileceği etkinlikle sona erecek. Kemanda Fabio Biondi'nin yer alacağı 17. ve 18. yüzyıl müziğinin başarılı yorumcu topluluğu olarak kabul edilen Europa Galante Topluluğu, 1 Haziran'da sahne alacak. Bilet fiyatları 10, 25 ve 40 TL olarak açıklanan etkinlik, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Festival, Fabio Biondi'nin direktörlüğünde Europa Galante Topluluğu solistlerinin Tarsus Saint Paul Müzesi'nde 2 Haziran'da vereceği konserle sona erecek. Bu etkinlik ise 50 TL ödenerek izlenebilecek.

 

Ücretsiz etkinlikler

Ücretsiz etkinlikler kapsamında ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu yurttaşlarla buluşacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu'nun 25 Mayıs'ta Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Açık Hava Amfi Tiyatro'da konser vereceği festival çerçevesinde, Devlet Halk Dansları Topluluğu 28 Mayısta Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde, 29 Mayıs'ta Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi'nde gösteri sunacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler