Yeni yetenekler geliyor

Yolumuz geçen hafta yine Antalya’ya düştü. Bu kez Coca-Cola’nın sponsorluğunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 14 ve 15 yaş gruplarına yönelik olarak düzenlenen ‘Coca-Cola Akademi Ligi’nde görücüye çıkan genç yetenekleri izlemek için gittik Akdeniz kıyılarına.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 10:02
Abone Ol google-news

Görenlere parmak ısırtan Mardan Stadı’ndaki ilk günümüzde değerli futbol adamı Rıdvan Dilmen’in 15 yaşındaki futbolcularla ilgilenişini gördük, Prof. Dr. Turgay Biçer’in genç beyinleri doğru düşüncelere yönlendirişini dinledik. Coca-Cola Türkiye Bölgesi Marka Müdürü Hasan Tansal Kurtuluş ile söyleştik, ‘alt’ yapıları ‘üst’e çıkarmak için sarfettikleri efora tanık olduk. Bu çapta bir organizasyonun yükünü üstlenmenin ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladık. Coca-Cola Akademi Ligi’nin 15 yaş final sonuçlarıysa ertesi gün; Perşembe belirlendi. Gençlerbirliği ile Marmara Bölge Karması arasında oynanan şampiyonluk maçında gülen takım Başkent ekibi oldu. Finalin henüz 2. dakikasında Berat Tosun’un golüyle öne geçen Kırmızı - Siyahlılar, sağlam savunmalarıyla Marmara Karması’na geçit vermeyerek kupaya uzandılar.

Sevinçleri görülmeye değerdi doğrusu; ama en sevindirici ayrıntı finallerdeki hiçbir oyuncunun ‘Fair-Play’ ruhuna ihanet etmemesiydi. Kazandıkları zaferi Mardan Stadı tribünlerindeki taraftarlarıyla birlikte kutlayan Gençlerbirliği oyuncuları, Coca-Cola Akademi Ligi şampiyonluk kupasını TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan’ın elinden aldı. İkinci olan Marmara Bölge Karması’na da kupasını Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas verdi. Final maçından hemen önce oynanan üçüncülük - dördüncülük maçındaysa Ege Karması’nı 4-0 yenen Galatasaray gülen taraf oldu. Üçüncülüğü kazanan Sarı - Kırmızılılara madalyalarını TFF Yönetim Kurulu Üyesi Turan Mecikoğlu, dördüncü Ege Bölge Karması’naysa TFF Futbol Geliştirme Merkezi Müdürü Ahmet Güvener verdi. Şimdi sırada 9-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 14 Yaş Finalleri var. Bu kategorideyse Altay, Ankaraspor, Beşiktaş, Bucaspor, Ege Bölge Karması, Fenerbahçe, Galatasaray ve Gençlerbirliği, Antalya WOW Topkapı Otel’de şampiyonluk için mücadele edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler