Sinan Güler: Beni izlemeye devam edin

Sinan Güler’in bu kadar kısa bir sürede ‘yıldız oyuncu’ seviyesine çıkmasının nedeni ne? Efsane basketbolcu Necati Güler’in oğlu olması mı Beşiktaş Cola Turka’nın yeni transferi Muratcan’ın kardeşi olması mı yoksa ABD’de NCAA’de (Kolej Ligi) mücadele etmiş olması mı? Belki de hepsi... Ama bir neden daha var... O da her gün kendini geliştirmek için var gücüyle çalışmak...

Yayınlanma: 20.08.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

Türk basketbolunun en başarılı koçlarından Ergin Ataman da aynı fikirde. Sinan Güleri şöyle tanımlıyor başarılı çalıştırıcı: Modern basketbola yatkın farklı bir oyuncu. Her yerde oynayabilen, değişik işler yapabilen bir basketçi. Bire bir savunmada Avrupa’nın en iyilerinden biri. Çok çabuk ve süratli. İnanılmaz istekli ve arzulu olmasıysa en büyük artısı. Şutunu da geliştirdiği zaman en önemli basketbolculardan biri olacak...”

İşte böylesine bir oyuncu Sinan Güler... O, Beşiktaş Cola Turkadan Efes Pilsene transfer olurken bütün yıl ortaya koyduğu emeğinin karşılığını aldı. Şimdi de Ay - Yıldızlı formayı üzerine geçirdi ve Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi Türkiyenin en formda isimlerinden... Sinan biraz heyecanlı ama daha yapacağı çok şeyin olduğuna inanıyor...

- Koç Tanjevic yeni bir takım kurdu ve siz bu ekibin önemli bir parçasısınız. Ulusal formayı giymek nasıl bir duygu?

Sinan Güler: İlk kez milli takımda oynadım ve bu büyük bir mutluluktu. Ay - Yıldızlı formayı giymek, bir oyuncunun ulaşabileceği en yüksek noktalardan biri. Ben de bu amacıma ulaştığım için gururluyum. Aynı zamanda çok heyecanlıyım. Ama tanıdığım isimlerle yan yana oynadığım için bunu yenmeyi başardım.

- Genç bir kadro olduğunu söyleyebiliriz. Deneyim sorun olur mu size göre?

S.G: Zannetmiyorum. Çünkü genç, ümit ve A takımlarda deneyim kazanmış oyuncularımız var. Yenilerin yanında Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan hatta Ender Arslan, Cenk Akyol gibi üst seviyede mücadele eden isimlerimiz var. Bu sahada da gözükecektir. Tecrübe eksikliğini heyecanın vereceği ekstra motivasyonla kapatacağız.

- Takımda olmayan isimler hakkında yorumlar yapılıyor...

S.G: Evet ama bu takımı etkilemeyecektir. Olmayan oyuncular gerçekten çok kaliteli isimler. Son 10 yılda Ay - Yıldızlı formayı ileriye taşımış oyuncular. Ama biz de bu formayı giydik ve başarılı olmak istiyoruz. Şu andaki oluşum önümüzdeki elemelerde başarıya ulaşacaktır.

- Türkiye, 1993ten beri hep Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Bu elemeler öncesi genç oyuncularda baskı yapabilir mi?

S.G: Ben de bunu menajerimiz Harun Erdenaydan öğrendim. Baskıdan öte daha çok motive olduk diyebilirim. Türk basketbolunun ne kadar iyi bir yerde olduğunu gösteriyor bu. Hep katılan bir takım olmuşsak yine şampiyonaya gitmemek için bir neden yok...

- Aslında takımın en formda isimlerinden de birisiniz... Beşiktaş Cola Turkayla çok başarılı oldunuz...

S.G: Sezon gerçekten umduğum gibi geçti. En başta Ergin Ataman bana ilk başlarda zorlanabileceğimi ama çalışma azmimle bunu aşabileceğimi söylemişti. Ben de onu dinledim ve istediklerime ulaştım. Hem Avrupada hem de Türkiyede iyi bir sezon geçirdiğime inanıyorum. Efes Pilsende de bunu devam ettirmek istiyorum. Euroleague bana çok şey katacaktır.

- Savunmacı olarak anılmak sizi rahatsız ediyor mu?

S.G: Aslında hoşuma gidiyor. Çünkü bu yıl benimle birlikte iyi savunma yapan o kadar kaliteli oyuncular var ki... Mesela Ömer Onan... Onların arasından sıyrılıp en iyi savunmacı etiketini almak benim için büyük bir gurur. Ama şunu eklemek istiyorum... Türk basketbol severlere daha gösterecek çok şeyim var. Sadece savunmadan ibaret değilim. Beni izleyenler buna tanık olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler