2 terörist teslim oldu

Şırnak'ta bölücü terör örgütünden kaçan 2 teröristin dün güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Öte yandan Bingöl'de bir grup teröristle çıkan çatışmada teröristlerin ormanlık bölgeden faydalanarak kaçtıkları belirtildi.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, terör örgütünden kaçan 2 terörist dün saat 13.30'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik güçleri, dün Gümüşhane'nin Şiran ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından toprağa gizlenmiş 7 adet el bombası, 7 adet fünye, 460 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ile muhtelif yaşam malzemesi, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce kullanılan bir sığınakta çeşitli yaşam malzemesi ve 84 kilogram gıda maddesi, Tunceli'nin Pülümür ilçesi dağlık arazi kesimindeki bir sığınakta iki kilogram patlayıcı madde, çeşitli yaşam malzemesi ve 435 kilogram gıda maddesi, Van'ın Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlere ait bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 336 adet mermi, 151 kilogram uyuşturucu madde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde iki adet roketatar mermisi ve bir adet el bombası, Diyarbakır'ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde 30 kilogram amonyum nitrat, 1 adet cep telefonu ve sim kartı, 50 metre kablo ile 5 santimetre boyunda 50 adet metal parçası ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde de bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet el bombası bulundu.


Bingöl'de çatışma

Bingöl'ün Yedisu ilçesi dağlık arazi kesiminde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile saat 03.30 sıralarında karşılaşılması üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristlerin bölgenin ormanlık olmasından faydalanarak kaçtıkları belirtilirken, herhangi bir zayiatın meydana gelmediği çatışma sonrasında bölgede yapılan aramada 4 adet sırt çantası ve çok miktarda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi Dibek Dağı bölgesinde ormanlık arazide ağaç kesen köylülere ait 2 kamyonun da bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakılarak kundaklandığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler