MESAM'a el konulduğu iddiaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ''Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) el konulmasının söz konusu olmadığı, mevcut aksaklıkların giderilerek birlik içerisinde sorunsuz bir sistem oluşturulması amacıyla Olağanüstü Genel Kurul toplantısının yapılmasının uygun görüldüğünü'' bildirdi.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 13:48
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, bir gazetenin bugünkü sayısında, ''Kültür Bakanlığı MESAM'a el koydu'' başlığıyla yayımlanan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, meslek birliklerinin üyelerinin ortak çıkarlarını korumak, mali ve manevi haklarının takibi ve idaresini, alınacak ücretlerin tahsilini ve hak sahiplerine dağıtımını sağlamak üzere 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 42. maddesi gereğince Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldıkları faaliyet izniyle kuruldukları, idari ve mali açıdan da Bakanlık denetimine tabi olduklarını belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Bu kapsamda sayıları 24 olan meslek birlikleri tarafından gerçekleştirilen iş ve işlemlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülüp yürütülmediğinin saptanması, üçüncü kişiler ve meslek birliklerinin üyeleri tarafından gönderilen şikayet dilekçelerinin ivedilikle sonuca bağlanması ve denetimin sonucunda hazırlanan raporlara istinaden ilgili birliklerin işleyişinde etkinliğin artırılmasının sağlanmasını teminen, söz konusu meslek birlikleri belirli bir takvim içerisinde düzenli aralıklarla Bakanlığımız tarafından denetlenmektedir.

Bu çerçevede Bakanlığımız Teftiş Kurulu Müfettişliği'nce MESAM'ın gerçekleştirmiş olduğu iş ve işlemler ve mali tablolarına ilişkin olarak yapmış olduğu denetim sonucunda, MESAM'ın bazı uygulamalarının yürürlükte olan mevzuata uygun hale getirilmesinin gerekli olduğu sonucuna varılmıştır.

Bu bağlamda, söz konusu haberde ifade edildiği üzere Bakanlığımız tarafından MESAM'a el konulması söz konusu olmayıp, mevcut aksaklıkların giderilerek birlik içerisinde sorunsuz bir sistem oluşturulması amacıyla Olağanüstü Genel Kurul toplantısının yapılması uygun görülmüştür.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler