Başbakan Erdoğan Azerbaycan'a gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile birlikte, özel uçak ''Ana'' ile saat 11.05'te Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki ilgililer uğurladı.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 08:41
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bölgedeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Bakü'ye gitti. Başbakan Erdoğan, Bakü'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evinde basın toplantısı düzenledi.Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak ''bölgeye yönelik bir çıkış, bir çözüm platformu'' olan Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nu Azerbaycan ile görüşecekleri ifade ederek, şunları söyledi:
''Bildiğiniz üzere Gürcistan'daki son durum, Kafkasya'da barış, güvenlik ve istikrarın acil tesis edilmesi ihtiyacını bir kez daha teyit etmiştir. Bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesinde bizim de ülke olarak hayati çıkarlarımız bulunmaktadır. Bölgenin ortak yararına katkı sağlayacak bir mekanizmanın hayata geçirilmesinin önem taşıdığına inanıyorum.''

Moskova ve Tiflis ziyaretlerine de değinen Erdoğan, taraflara Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun, sürdürülebilir barış, güvenlik ve istikrarı tam anlamıyla tesis edebilecek bir platform olduğu düşüncelerini aktardığını söyledi. Erdoğan, gerek Rusya Federasyonu gerekse Gürcistan'ın böyle bir platform içinde yer alabileceklerini söylediklerini anlattı.

Başbakan Erdoğan, Aliyev ile gündem konularının yanı sıra özellikle platform ile ilgili görüş alışverişini sürdüreceğini belirtti. Acil olarak ele aldıkları ve 5 ülkeyi kapsayan bu platformla ilgili bir an önce altyapıyı, çatıyı oluşturmanın gayreti içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler