Sörf'te hayal kırıklığı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yelkende erkekler ve bayanlar rüzgar sörfü sınıflarında altın madalyaları, Yeni Zelandalı ve Çinli sporcular kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Büyük Okyanus kıyısındaki Qingdao kentindeki Olimpik Yelken Merkezi parkurunda gerçekleştirilen oyunların yelken yarışmalarının 11. gününde, erkekler ve bayanlar rüzgar sörfü sınıflarında son yarışlar yapıldı.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 08:59
Abone Ol google-news

35 sporcunun yarıştığı erkekler rüzgar sörfünde, son yarışında 3. olan 24 yaşındaki Yeni Zelandalı Dünya Şampiyonu sporcu Tom Ashley, 52 puanla altın madalyanın sahibi oldu.
Bu sınıfta gümüş madalya, 53 puanla son yarışın dördüncüsü olan Fransız Julien Bontemps, bronz madalya da 58 puanla son yarışı ilk sırada bitiren İsrailli dünya üçüncüsü Shahar Zubari'ye gitti.


Bu sınıfta Türkiye'yi temsil eden Ertuğrul İçingir, 172 puanla 22.'liği aldı.


27 sporcunun katıldığı bayanlarda ise evsahibi ülkeden 30 yaşındaki Atina-2004'ün gümüş madalyalı ismi Yin Jian, son yarışı 3. sırada bitirmesine karşın, 39 puanla altın madalyaya ulaştı.
Sydney-2000'in altın madalyalı ismi ve diğer oyunlarda da 2 bronz madalyası bulunan Dünya Şampiyonu İtalyan Alessandra Sensini, son yarışta 1. olmasına karşın 40 puanla gümüş madalya, son yarışı 2. bitiren İngiliz Bryony Shaw da 45 puanla bronz madalya kazandı.
İtalyan Sensini, böylece kariyerindeki 4. olimpiyat madalyasını elde etmiş oldu.

Bu sınıfta Türkiye'yi temsil eden Sedef Köktentürk, 232 puanla 27. ve son sırada yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon