"Genel Başkanlığı Mesut Yılmaz'a vermem"

DP Genel Başkan adayı Hüsamettin Cindoruk, genel başkan olması ve DP'nin ANAP'la birleşmesi sonrasında, genel başkanlığı Mesut Yılmaz'a bırakacağı yönündeki iddialar cevap verdi.

Yayınlanma: 13.05.2009 - 11:15
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, Ankara il delegeleri ile bir araya geldi. 32 delegenin desteğini açıkladığı toplantıda konuşan Cindoruk, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ANAP ile birleşme sonrasında Genel Başkanlık koltuğunu Mesut Yılmaz'a bırakacağı yolundaki iddiaları hatırlatması üzerine Cindoruk, şunları söyledi:
"İlk defa duydum. Yarım kalmış bir ANAP-Doğruyol birleşmesi vardı. Onun tamamlanması için uğraşıyoruz. Sayın Mesut Yılmaz da takdir etiğim bir devlet adamıdır. Ama ben bu iddiayı cevaplamak lüzumunu bile hissetmiyorum. Bu partinin genel başkanlığını birkaç aylık için almadım. Başarıya ulaşıncaya kadar bu partinin genel başkanıyım. Kimseye de parti genel başkanlığını devretmek niyetinde değilim. Demokrasi kuralları işleyince partimizin içinde pek çok değerli arkadaşlarımız var, dışında da var. Onlar gelip kendilerini gösterirlerse, bir yeni kongrede de elbette yeni bir genel başkana demokrasi içinde yerimi bırakırım. Ama bu Mesut Yılmaz olmayacaktır."

Cindoruk, yerel seçimde oy kullandığı sandıktan DP'ye oy çıkmamasına ilişkin olarak ise "müşaid"in hatası olduğunu inandığını ifade etti. Cindoruk, "Orada başka bir şey söylüyorum. Eğer orada DP'ye oy çıkmamışsa müşaidin hatası var. Araştırdığımız zaman orta çıkıyor ki; DP müşaidi yok o sandıkta. Eğer sizin sandıkta müşaidiniz yoksa oylarınız da başka partiler başka adayların yanında işaret ederler. O nedenle böyle soyut iddialar karşısında cevap vermiyorum. Ben DP'yi 1952'den beri taşıyorum, tanıyorum ve oy vermek konusunda da duyarlıyım. Ama orada 8 sandıkta sıfır oy çıkmışsa, o sandıklarda DP müşaidi yoksa, işte onları düzeltmek için geliyorum" dedi.


"İlk defa bana darbeci diyen kendi arkadaşlarım oldu üzülüyorum"

Cindoruk, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun, "28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın hesabı verilmelidir" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Biz demokrasi mücadelesi vererek buraya geldik. Bazıları o tarihte doğmamış olabilirler. Ama 1960'dan bu yana demokrasi için, darbeler için, karşıtlık için ortaya çıkan bir siyasi ekolün temsilcisiyiz" diye konuştu. Kendi liderliğindeki DP'nin yasakları kaldırdığını, demokrasinin önünü açtığını ve Türkiye'de büyük ölçüde örgütlenildiğini söyleyen Cindoruk, şunları söyledi:
"Bugüne kadar bana darbeci diyen ilk defa kendi arkadaşlarım oldu, üzülüyorum. Bunu ispat etmek mümkün değil. Bana da yakışmaz. Aynı şeyi sayın Demirel için söylüyorlar. Biz darbelerle hiç gelmedik, darbelerle gittik. Darbeler hep bize karşı yapıldı ve biz o darbeleri aşmasını bildik. Bugün, burada bulunmamın nedeni de Türkiye'nin sivil iradesinin, cumhuriyetimizin güçlendirilmesi içindir."

Cindoruk, eski İstanbul Milletvekili Aydın Menderes'in kendisine yönelik sert açıklamalarını ise "Benim kardeşimdir, o istediğini söyler. Ben cevap vermem. O benim küçüğümdür" şeklinde değerlendirdi.

 

Cindoruk, Ankara delegasyonunun desteğini aldı

DP, 17 Mayıs'ta Olağanüstü Kurultay'a gitmeye hazırlanırken, adaylığı tartışmaları da beraberinde getiren, Hüsamettin Cindoruk'a destek artıyor. Cindoruk'a, eski Puis Otel'de biraraya geldiği Ankara delegasyonu "tam destek" verdiğini açıkladı. Ankara İl Başkanı Tamer Yıldırım, burada gerçekleştirilen toplantıda, Ankara İl Teşkilatı olarak Cindoruk'u desteklediklerini bildiren delegelerin isimlerini okudu. Yıldırım'ın ardından kürsüye gelen eski Bakanlardan Agah Oktay Güner de, delegasyonun imzasının bulunduğu bildiriyi okudu. Güner, kongre öncesinde "parti büyüklerine" yönelik "şuursuz" olarak nitelediği konuşmaları eleştirerek, "Ankara delegeleri olarak Cindoruk'un genel başkanlığını elzem görüyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler