Gül'den Sarkozy'e taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan'daki çatışmada 10 Fransız askerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Dost ve müttefik ülkeler olarak ortaklaşa üstlendiğimiz Kabil Merkez Komutanlığı sorumluluğunun ne denli tehlikeli ve güç koşullarda yürütüldüğü, bu acı olayla maalesef bir kez daha ortaya çıkmıştır'' dedi.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin yazılı açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan'daki çatışmada 10 Fransız askerinin hayatını kaybetmesi ve 21'inin de yaralanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti: ''Afganistan'da 18 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen çatışmada 10 Fransız askerinin hayatını kaybettiğini ve 15'i ağır olmak üzere 21 askerin de yaralandığını derin üzüntü ile öğrendim. Dost ve müttefik ülkeler olarak ortaklaşa üstlendiğimiz Kabil Merkez Komutanlığı sorumluluğunun ne denli tehlikeli ve güç koşullarda yürütüldüğü, bu acı olayla maalesef bir kez daha ortaya çıkmıştır. Türk halkı derin acınızı paylaşmaktadır. Bu üzücü koşullarda, Zat-ı Devletlerine ve şahsınızda Fransız halkına ve hayatını kaybeden askerlerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyor, yaralanan askerlerin en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler