Gazetelerde Bugün

Başbakan Erdoğan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e verdiği "İşgal kalkmadan kapılar açılmaz" güvencesi birçok gazetenin manşetinde yer buldu. Cumhuriyet haberi "Bakû'da sınır sözü" başlığıyla görürken Radikal, "Muhabbet tam gaz" başlığını kullandı. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşetleri...

Yayınlanma: 14.05.2009 - 07:40
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Bakû’da sınır sözü


Azerbaycan’ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’le ortak basın toplantısında, Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan sınırının açılmasının mümkün olmayacağını söyledi. Erdoğan, “Bunu kim söylüyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı söylüyor. Bundan daha başka garantili bir ifade olabilir mi?” diye konuştu.

Başbakan, Minsk sürecini yürüten ABD, Rusya ve Fransa’nın 18 yıldır süren müzakereleri süratlendirmesini isteyerek, nihai kararın Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yapacakları görüşmelerle alınabileceğini belirtti. Aliyev ise Erdoğan’ın verdiği güvence için teşekkür ederek, bu konuda hiçbir şüpheye yer kalmadığını belirtti.

HÜRRİYET

Gay hakemin düdük savaşı


Eşcinsel olduğı için askerliğini yapmadı. Bu öğrenilince hakemliği engellendi.  Şimdi o, Futbol Federasyonu'na başvurdu, hakkını arıyor.

MİLLİYET

Ortaçağ kafası


Televizyondaki tartışma programlarının gediklilerinden Zaman yazarı Ali Bulaç, Irak ve Afganistan'daki sivil katliamları eşcinselliğe bağlayınca ortalık karıştı.
 

RADİKAL

Muhabbet tam gaz


Beklenen haber: Başbakan, 'Karabağ işgali bitmeden Ermenistan sınırı açılmaz' deyip Bakü'yü rahatlattı. Sürpriz haber: Azeri gazı zamlanıyor.


AKŞAM

Acele satılık acil servis


Türkiye böyle ihale görmedi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servis istasyonlarını personeliyle birlikte ihaleye çıkardı. Doktor, sağlık elemanı, şoförden oluşan istasyonların yeni sahibi, çöp poşeti imal eden bir şirket!
 

POSTA

Kredi çilekeşi

Kuşadası'nda Serkan Sağlam 20 bin TL'lik kredi kartı borcu yüzünden pompalı tüfekle banka basıp 17 kişiyi rehin aldı. 6.5 saat süren düşen dehşet, özel eğitimli 'müzakereci' polisler sayesinde kimsenin burnu kanamadan son buldu. Soyguncu, 'Bu işi kart mağdurlarının sesini duyurmak için yaptım' dedi.
 

VATAN

Biri doğru biri yanlış


CHP'nin Deniz Feneri'yle ilgili açıkladığı "Alman polis şefine İstanbul daveti" doğru çıktı. AKP'yle ilgili iddialar ise 3 yıl önce yazılan ve kanıtlanmamış ihbar mektubundan alınma.
 

HABERTÜRK

Kredide Bölücülük


İstanbul ve Kaysri'de alışveriş merkezi kurmak için istediği parayı hemen bulan firmaya, Diyarbakır için kredi veren tek banka çıkmadı.
 

BİRGÜN

Deniz Feneri'ni zorlayacak 12 soru


CHP'li Kılıç'ın ilk iki sorusu: Derneğe, Müslüman Kardeşler bağış yaptı mı? Türkiye'deki Deniz Feneri, Almanya'daki derneğe aynı adı kullandığı için dava açtı mı?
 

SABAH

Azeriler'e tam güvence


Erdoğan'dan Aliyev'e: Karabağ'da işgal kalkmadıkça Ermenistan sınır kapısının açılması mümkün değildir.
 

TERCÜMAN

Kardeşimizi rahatlattık


Erdoğan, hem Aliyev'le görüşmesinde hem de Milli Meclis'te işgal kalkmadan Ermenistan sınırının açılmayacağını söyledi.
 

YENİ ŞAFAK

Mehmet Özbay'a ABD pasaportu


Susurluk kazasından sonra Abdullah Çatlı'ya kimliğini verdiği anlaşılan Mehmet Özbay'ın Michael Nicholsan ismine düzenlenmiş ABD pasaportu kullandığı ortaya çıktı.
 

ZAMAN

Şüpheler bitti, yüzler güldü


Başbakan Erdoğan, Türkiye-Ermenistan yakınlaşmasına tepki gösteren Azerbaycan'a güvence verdi. Bakü'yü ziyaret eden Erdoğan, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ konusundaki hassasiyetinin Türkiye'nin de hassasiyeti olduğunu vurguladı. "İşgal bitmeden kapılar açılmaz." dedi. Aliyev ise, "Minnmettarım. Hiçbir şüpheye yer kalmadı." şeklinde karşılık verdi. Kardeş iki ülke, ziyaretle güven tazeledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler