İlk altın madalya Şahin'den

Serbest güreşte 66 kilo finalinde Ukraynalı Andriy Stadnik'i yenerek altın madalyayı boynuna takan Ramazan Şahin, müsabkanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Altın madalya kazanacağımdan yüzde 90 emindim. Çünkü bu sıklette son Dünya şampiyonu benim'' dedi.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 11:30
Abone Ol google-news

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran milli güreşçi Ramazan Şahin, oyunlarda altın madalya kazanacağından emin olduğunu söyledi.

Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi'nden 3 yıl önce gelerek Türk vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin'in basın toplantısındaki konuşmalarını antrenörü Adem Bereket tercüme etti.

Böyle bir sonucu beklediğini anlatan Şahin, ''Tabii ki altın madalyanın geleceğini biliyordum. Rakibim de çok güçlü bir sporcu. Geçen yıl bir ben, bir o kazanmıştı. Bu sefer yine ben kazandığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

Madalyasını Bubka'dan alan Şahin, Pekin-208'de ilk kez İstiklal Marşı'nı dinletmenin gururunu yaşadı. Şahin, final müsabakanın bitiminde önce secdeye giderken, ardından elinde 2 adet Türk Bayrağı ile minderin çevresinde zafer turu attı.

Şahin'in altın madalyası, salonda müsabakayı izleyen az sayıda Türk'ü oldukça sevindirdi.
Şahin, finaldeki galibiyetinin ardından tribünün önüne giderken, Dağıstan'dan gelen akrabaları ve arkadaşlarıyla sevincini paylaştı.

Pekin-2008'de altın madalyaya ulaşan 66 kilo güreşçisi Ramazan Şahin, böylece Türkiye'ye oyunlar tarihindeki 37. altın madalyasını kazandırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Ramazan Şahin'i telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de yapılan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreş 66 kiloda Olimpiyat Şampiyonu olan milli güreşçi Ramazan Şahin'i telefonla da arayarak, bu önemli başarısından dolayı tebrik etmiştir'' denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler