DP Olağanüstü Büyük Kongresi yarın yapılıyor

Demokrat Parti (DP), 5. Olağanüstü Büyük Kongresi yarın yapılıyor. Kongrede, genel başkanlık için şu ana kadar adaylıklarını açıklayan, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, DYP eski Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ve DP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Ali Bayar yarışacak.

Yayınlanma: 15.05.2009 - 08:46
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP), 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yarın Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapıyor. DP, Genel Başkan Süleyman Soylu'nun, 29 Mart yerel seçimleri sonuçları nedeniyle istifa etmesinin ardından 5. Olağanüstü Büyük Kongre kararı almıştı.

Kongrede, genel başkanlık için şu ana kadar adaylıklarını açıklayan, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, DYP eski Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ve DP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Ali Bayar yarışacak. Kongreye, Cindoruk'u açıkça desteklediğini belirten 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Soylu'ya destek veren eski Başbakan Tansu Çiller ile eski genel başkanlardan Mehmet Ağar da davet edildi. Kongrede Genel Başkan seçiminin yanı sıra, Merkez Karar Kurulu (70), Genel İdare Kurulu(50) ve Yüksek Haysiyet Kurulu (21) üyeleri de belirlenecek. Bin 112 delegenin oy kullanacağı Seçimlerde, herhangi bir aday ilk iki turda salt çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan genel başkan seçilecek.

Kongrenin gündemi ise şöyle:
"Yoklama ve Açılış, Kongre Divan Başkanlığının seçimi, Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı, Anıtkabir'i ziyaret heyetinin tespiti, Komisyonların teşkili, Genel Başkan'ın konuşmaları, Genel Başkan seçimi hazırlığı, Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu, Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu raporları ile gelir gider ve kesin hesap raporlarının okunması, müzakeresi ve onaylanması, Genel Başkan adaylarının açıklanması ve adayların konuşmaları, Genel Başkan seçimi ve sonucunun açıklanması, Tüzük Komisyonu raporunun okunması, tüzük tadilatının görüşülmesi ve onaylanması, Siyasi Konuşmalar, Dilek ve Temenniler, Genel İdare Kurulu 50 asil 25 yedek, Merkez Karar Kurulu 70 asil 20 yedek Yüksek Haysiyet Divanı 21 asil 5 yedek üyelerine ait aday listelerinin Divan Başkanlığına teslimi ile seçimlerinin yapılması ve sonuçlarının açıklanması, Kapanış."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler