İstanbul'da yarın bazı yollar kapalı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yarın ve 24 Mayıs'ta bazı yollar trafiğe kapatılacak. Öte yandan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler Anıtkabir'de ve 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek.

Yayınlanma: 15.05.2009 - 13:45
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın saat 10.00'da Şişli Atatürk Müzesi ile Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı arasında ''Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü'', 24 Mayıs Pazar günü de ''Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'' nedeniyle saat 08.00'den itibaren program güzergahındaki bazı yolların kademeli olarak trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Programlar nedeniyle Divan Kavşağı, Yedikuyular Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Açıklamada, bu yollara alternatif olarak, Dolapdere'den gelen akışın Pangaaltı'na, Kadırgalar'dan gelen akışın Mete Kavşağı'na, Mete Kavşağı'na gelen akışın Taşkışla Caddesi'ne, Beşiktaş'tan gelen akışın Akaretler'den kesilip Spor Caddesi'ne, Karaköy'den gelen akışın Fındıklı ışıklardan 'U' dönüşü yaptırılarak Karaköy'e, Bayıldım Caddesi'nden gelen akışın Bayıldım alt baştan kesilip Küçükçiftlik Caddesi'ne, Tarlabaşı'ndan gelen akışın Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu güzergaha, Abdulhak Hamit Caddesi'nden gelen akışın Çiçekçi ışıklardan Unkapanı istikametine, Mecidiyeköy Caddesi'nden gelen akışın Kuştepe'ye, Abide-i Hürriyet Caddesi'nden gelen akışın Ergenekon Caddesi'ne, Ergenekon Caddesi'nden gelen akışın Kurtuluş ve Dolapdere caddelerine, Valikonağı Caddesi'nden gelen akışın Abdi İpekçi Caddesi'ne, Abdi İpekçi Caddesi'nden gelen akışın da Teşvikiye Caddesi ve Bayıldım alt başa yönlendirileceği bildirildi.

 

Ankara'da 19 Mayıs kutlamaları

Ankara Valiliği'nden başkentte düzenlenecek törenler ve dolayısıyla alınacak tedbirlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının saat 07.00'de başlayıp, saat 24.00'te sona ereceği belirtildi.

Açıklamaya göre, belirtilen saatler arasında tüm resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik kurum ve karargahlar Türk bayrağı ve Atatürk portreleri ile donatılarak gece ışıklandırılacak.

Kutlama programı çerçevesinde 19 Mayıs'ta Anıtkabir, Atatürk Anıtları ve 19 Mayıs Stadyumu'nda tören yapılacak.

Anıtkabir'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki resmi erkan, saat 09.00'da Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak. 19 Mayıs Stadyumu'nda ise saat l0.00'da başlayacak kutlamada, geçit töreni, beden eğitimi ve spor gösterileri yapılacak.
 

Önlemler

Ankara Valiliği açıklamasında, kutlamalar nedeniyle alınacak trafik önlemleri çerçevesinde, 18 Mayıs Pazartesi günü saat 17.30'da, Atatürk Orman Çiftliği kavşağında başlayıp İstanbul Caddesi, Hipodrom Caddesi, Ulaştırma kavşağı, Kazım Karabekir Caddesini takiben 19 Mayıs Stadyumu'nda son bulacak Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu yapılacağından, gidiş güzergahında yolun tek şeridinin yapılacak etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacağı ifade edildi.

19 Mayıs Salı günü saat 09.00'da Anıtkabir'deki tören dolayısıyla, Gençlik Caddesi'nin Tandoğan kavşağından geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesi çift yönlü ve Gençlik Caddesi'nin gidiş istikametinin sağ şeridinin tören sonuna kadar trafiğe kapatılacağı da kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler