Eğitime anlamlı destek

Karaman'da 76 yaşındaki hayırsever Ladik Kayalık, Avrupa'da işçi olarak çalışarak biriktirdiği parayla, doğup büyüdüğü beldedeki okulun onarımını üslendi. Hayırsever Kayalık, "Bizler zamanında yeterli eğitim alamadık. Bu nedenle gücümüz yettiğince eğitime katkı sağlamak istedim" diye konuştu.

Yayınlanma: 20.08.2008 - 14:38
Abone Ol google-news

Karaman Valisi Fatih Şahin, Kılbasan Beldesi 75. Yıl İlköğretim Okulunun onarımını üstlenen hayırsever Ladik Kayalık'ı (76) makamında kabul etti.

Hollanda'da uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve Karaman'a döndüğünü anlatan Ladik Kayalık, ''Memleketim Kılbasan beldesinde 75. Yıl İlköğretim Okulunda pek çok eksiklik ile onarım isteyen yer tespit ettim. Bakım ve tadilat masraflarını karşılamak için başvuruda bulundum, Milli Eğitim Müdürlüğü de talebimi yerinde bulup onayladı'' dedi.

Eğitime katkı sağladığı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Ladik Kayalık, ''Bizler zamanında yeterli eğitimi alamadık, ancak eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle gücümüz yettiğince eğitime katkı sağlamak istedik. Okulun yaklaşık 50 bin YTL civarındaki masrafını üstleniyorum'' dedi.

Vali Fatih Şahin de hayırsever Ladik Kayalık'a yaptığı bu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ederek, bu tür devlet-vatandaş birlikteliklerinin kendileri için çok önemli olduğunu, Kayalık'ın sağladığı bu desteğin bölgede eğitime katkı sağlamayı düşünen vatandaşlar için de teşvik edici olacağını sözlerine ekledi.

Vali Fatih Şahin ile Ladik Kayalık, programın sonunda Kılbasan Beldesi 75. Yıl İlköğretim Okulunun onarımına ilişkin hazırlanan protokole imza attılar.

Bakım ve onarım işlerinin yaklaşan 2008-2009 eğitim öğretim dönemine yetiştirileceği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler