Eurovision'a Norveç damgası

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 54. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi 18. sıradan sahneye çıkarak, "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil eden Hadise dördüncü olurken, Norveç birinci, Azerbaycan ikinci, İzlanda üçüncü oldu.

Yayınlanma: 16.05.2009 - 08:44
Abone Ol google-news

Olimpiksi Arena’da, yaklaşık 22 bin izleyecinin izlediği yarışmada Türkiye ile birlikte 25 ülke yarışırken, Hadise sahneye çıktığı andan itibaren izleyenleri coşturdu. Yapılan oylamada komşu ülkelerin birbirine oy verdiği gözlemlenirken, Türkiye’ye Belçika, Fransa, İsviçre, İngiltere, Makedonya ve Azerbaycan 12, Almanya, Bulgaristan, Arnavutluk 10, Ermenistan 4, Yunanistan 3 puan verdi.

Final öncesi konuşan Hadise, hiçbir rakibinden korkmadığını belirterek finale yükselen ülkelerden bazılarının bunu hak etmediğini söyledi. Hadise şarkılarının Avrupa’nın birçok ülkesinde listelere girdiğini, 54. Eurovision Şarkı Yarışması’nın favorisi olarak gösterildiklerini kaydetti. Finalde oylamaların yarısı SMS ile halk oylaması, diğer yarısı ise ülkelerin oluşturduğu jüri oyları ile verildi.

 

Hadise 18. sırada sahne aldı

54. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil edecek Hadise, 18. sırada sahne aldı.

Finalde, yarışmaya katılan 25 ülkenin sanatçılarının sahneye çıkma sırası şöyle oldu:
1. Litvanya'dan Sasha Son, 2. İsrail'den Noa ve Mira Awad, 3. Fransa'dan Patricia Kaas, 4. İsveç'ten Malena Ernman, 5. Hırvatistan'dan İgor Cukrov ve Andrea, 6. Portekiz'den Flor-de-lis, 7. İzlanda'dan Yohanna, 8.Yunanistan'dan Sakis Rouvas, 9. Ermenistan'dan İnga ve Anush, 10. ev sahibi Rusya'dan Ukrayna asıllı sanatçı Anastasia Prikhodko, 11. Azerbaycan'dan Aysel ve Arash, 12. Bosna Hersek'den Regina grubu, 13. Moldova'dan Nelly Ciobanu, 14. Malta'dan bu ülke adına yarışmaya 3. kez katılan Chiara, 15. Estonya'dan Urban Symphony, 16. Danimarka'dan Brinck, 17. Almanya'dan Alex Swings Oscar Sings, 18. Türkiye'den Hadise, 19. Arnavutluk'tan 16 yaşında yarışmanın en genç solisti olan Kejsi Tola, 20. Yarışmanın favorileri arasında gösterilen Norveç'ten Alexander Rybak, 21. Ukrayna'dan ekonomik krizi protesto şarkısıyla Svetlana Loboda, 22. Romanya'dan Elena, 23. İngiltere'den Jade Ewen, 24. Finlandiya'dan Waldo's People grubu, 25. ve son sırada İspanya'dan Soraya sahne aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler