İzmir'de patlama

Diyarbakır, İstanbul ve Mersin'den sonra şimdi de izmir...İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde askeri ve polis servis araçlarının önünde park halindeki otomobilde bir patlama meydana geldi. Patlamada 7'si polis, 3'ü asker 10 kişi yaralandı. Etraftaki binalar enkaza döndü.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 06:46
Abone Ol google-news

İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde,askeri ve polis servis araçlarının önünde patlama gerçekleşti. Patlamada 3'ü asker, 7'si polis 10 kişi yaralandı.

Patlama park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, havalimanında görevli polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesi'nden geçtiği sırada uzaktan kumanda ile ateşlenmesi sonucu meydana geldi.

Patlamanın meydana geldiği otomobilin bomba yüklü olduğu, 1 yıl önce İstanbul'da çalındığı, üzerinde sahte plaka takılı olduğu tesbit edildiği bildirildi.
Otomobilin, gece yarısından sonra olay yerine park edildiğini belirleyen ekipler, olay yeri çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Yaralıların tedavileri sürüyor

Yaralılardan Albay Ahmet Kılıç ile erler Hüseyin Aslan ve Murat Bekirgül, kaldırıldıkları Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Hatay Askeri Mevki Hastanesi'ne sevk edildi.
Yaralı Abbas Kalender, Hüseyin Kirazbilek, Sacit Kaskatı, Hakan Babürhan ve kimlikleri açıklanmayan diğer 4 polisin ise tedavileri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor. Abbas Kalender'in durumun ağır olduğu bildirildi.

Olayla ilgili bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, ''Teröre karşı sivil inisiyatifin oluşup, İspanya örneğindeki gibi terörü lanetleyen eylemlerle tepkisini dile getirmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç''Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Patlamada maalesef 8 polisimiz ile biri albay, 2'si er olamak üzere 3 askeri personelimiz yaralandı. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar'' dedi.

Olay yerine gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu.
Yıldırım, ikinci bir patlamanın meydana gelmesini önlemek üzere alınabilecek telekomünikasyon tedbirlerini ele aldıklarını bildirdi.

Bakan Beşir Atalay ise yaptığı açıklamada,  ''Polis servis aracı caddeden geçerken yola bırakılan bir araç uzaktan patlatılıyor. Araçta bulunan güvenlik görevlilerimizden 7 polisimiz, 3 askerimiz yaralanıyor. Askerlerimizden bir tanesinin durumu ciddiyetini koruyor, şu an ameliyatta. Üzüntü verici bir olay. Tek tesellimiz ölüm olayının olmaması'' dedi.

Görgü tanıkları olay anını anlattı

Patlamanın yaşandığı noktada, 3 katlı iki bina kullanılamaz hale geldi. Sabır Apartmanı sakinlerinden Raşit Üret, sabah saatlerinde çok şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini, ardından da çevreyi alevlerin sardığını söyledi. Yaşananlara ilk etapta bir anlam veremediklerini belirten Üret, ''Patlamanın ardından eşim feryat etmeye başladı, kızım ise baygınlık geçirdi. Ardından kendimizi dışarı attık. Şoka girmiştik, ne yapacağımızı bilemedik. Uzun süre yaşadığımız şokun etkisinden çıkamadık'' diye konuştu.
Aynı binanın zemin katında iş yeri bulunan Hüseyin Yapıcı ise patlamadan sonra olay yerine geldiğini ve polislerin güvenlik nedeniyle kendisini bölgeden uzaklaştırdığını söyledi. Güvenlik şeridinin açılmasının ardından alçı dekorasyon işi yaptığı iş yerine gelebildiğini belirten Yapıcı, ''Öyle şiddetli patlama olmuş ki, iş yerime girdiğimde tanıyamadım. Her şey parçalanmış. 50 yıllık birikimimiz yok oldu. İş yerini sabah 08.00'de açıyoruz. 20 dakika geç gelmemiz, hayatımızı kurtardı'' dedi.

Bu arada, yaralılardan er Hüseyin Aslan'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler