Scorpions Türkiye'de

İstanbul'lu sanat severler gelecek günlerde sanata doyacak. Şehrin birçok yerinde çeşitli etkilikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü rock müziği grubu Scorpions yarın Parkorman'da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 08:53
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü rock müzik grubu Scorpions, yarın Parkorman'da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
''Winds Of Change', ''Still Loving You'' gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan grup, 15 yıl aradan sonra Türk müzikseverlerle bir araya gelecek.
Sulukule Roman Orkestrası, yarın Gemi Açık Sahne'de konser verecek. Sulukule'nin yok olmasına karşı direnen mahallelilerin oluşturduğu orkestrada, vokalist Erdoğan Dalkıran, kemanda Arif Çalışır, kanunda Yücel Kokşa, klavyede Bülent Mintaş, klarnette Bahattin Lekesiz, ritmde Tamer Yolal ve Mehmet Çalışır yer alıyor.
Sezen Aksu, yarın Kuruçeşme Arena'da konser verecek. Aksu, yeni albümden şarkılar ve uzun yıllardır severek dinlenen eserlerden oluşan repertuvarı ile dinleyici karşısına çıkacak.
Suzan Kardeş, ''Balkan Gecesi'' konseri ile 24 Ağustos Pazar günü Kuruçeşme Arena'da dinlenebilecek. Engin Gürkey ve Nabız grubuyla birlikte konserde Rumeli havası estirecek Kardeş, Arnavutça, Makedonca şarkılar seslendirecek.
Dünyaca ünlü tenor Mario Frangoulis, soprano Meyra ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte 26 Ağustos Salı günü Kuruçeşme Arena'da müzikseverlerle buluşacak. Pavarotti'nin tahtına en yakın aday olarak gösterilen Frangoulis, konserde Doğu ve Batı melodilerini yorumlayacak.
''Osmanlı Devleti'nde Ehl-i Beyt Sevgisi'' konulu sergi, 27 Ağustos Çarşamba günü Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Bölümü'nde açılacak.
Topkapı Sarayı Müzesi ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesinin ortaklaşa düzenlediği sergide, Hz. Hüseyin'in cübbesi, Hz. Fatma'nın seccadesi gibi müzede korunan, ancak teşhir edilmeyen eserler yer alacak.
Küratörlüğünü Topkapı Sarayı Müzesi Kutsal Emanetler Daire Şefi Sevgi Ağaca'nın yaptığı sergi ile Peygamber ehline duyulan sevgi ve bu sevgiyle yaşayanların buluşması amaçlanıyor. Sergi, 24 Kasım 2008 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali, 22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Düşler Atölyesi çalışmalarına katılan çocukların atık malzemelerle yarattığı yapıtlardan oluşan ''Dönüştüren Düşler'' adlı sergiye ev sahipliği yapacak.
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yarın ''Keşanlı Ali Destanı'', 24 Ağustos Pazar günü ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' ve 26 Ağustos Salı günü geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal anısına ''Lüküs Hayat'' adlı oyunlar sergilenecek.
Kulis Oda Sahnesi'nde 23 Ağustos Cumartesi günü ''Boş Oda'' ile 27 Ağustos Çarşamba günü ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' adlı oyunlar izlenebilecek.
''20. ENKA Kültür ve Sanat Yaz Etkinlikleri Sinema Günleri'' kapsamında yarın yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı ve Christian Bale ile Micheal Caine'ın rol aldığı ''Batman VI'' adlı film gösterilecek.
Etkinlik kapsamında ayrıca 23 Ağustos Cumartesi günü yönetmenliğini Derviş Zaim'in, oyunculuğunu ise Melisa Sözen ve Serhat Tutumluer'in üstlendiği ''Cenneti Beklerken'' filmi izlenebilecek.
25 Ağustos Pazartesi günü, ''4 Months 3 Weeks 2 Days'', 26 Ağustos salı günü ''Sex and the City'', 27 Ağustos çarşamba ''The Happening'' ile 28 Ağustos perşembe günü ''Closing the Ring'' adlı film gösterimleri yapılacak.

Söyleşi

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde düzenlenen Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşileri kapsamında, 23 Ağustos Cumartesi günü ''Fotoğrafta Tipoloji'' konusu işlenecek.
Murat Germen ve Orhan Cem Çetin yöneteceği söyleşide, özellikle 20. yüzyılda yaşayan insanları gruplandırarak bilimsel ve tarafsız bakış açısından fotoğraflamasıyla tanınan August Sander, formlarındaki yapısal özellikleri bir araya getirerek bitki toplama ve fotoğraflama işlemini 40 yıl boyunca sürdüren Karl Blossfeldt tartışmaya açılacak.
Uzun bir süre endüstriyel yapıları ve bina cephelerini birlikte görüntüleyen ünlü Alman fotoğrafçılar Bernd ve Hilla Becher gibi isimlerle güçlü bir Alman ekolü olan tipoloji anlayışı, güncel örnekleriyle ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler