İdil Biret Atina'da

Ünlü piyanist İdil Biret resital vermek üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldi.

Yayınlanma: 18.05.2009 - 12:28
Abone Ol google-news

İdil Biret, Gina Bachauer uluslararası Müzik Derneği'nin 30. Kuruluş yıldönümü olan 20 Mayıs tarihinde Atina Müzik Sarayı'nda dinleyicileri ile buluşacak.

Biret, ''Birbirine çok benzeyen iki memleketiz. Yaşam biçimlerimiz, yememiz-içmemiz dahi aynı. Birbirimize kültürel etkinliklerle daha fazla yakınlaşmalıyız. Her ne kadar günümüzde maddiyat ilk sıraya geçmiş olsa da medeniyet ve kültür ön plana çıkmalıdır. Kültür bağları iki tarafı birleştirmelidir. Bu çerçevede benzeri kültürel etkinlikler daha fazla yapılmalıdır'' şeklinde konuştu.

Biret'in resital programında Johann Sebastian Bach, Wilhelm Kempff, Christoph Willibald Von Gluch, Frederic Chopin, Fritz Kreisler, Sergei Rachmaninov, Richard Wagner ile Fransz Liszt'in eserlerinin yer alacağı açıklandı.

Gösteriden elde edilen gelirin ''Gina Bachauer'' bursları için kullanılacağı belirtildi.
Öte yandan, resital gecesi Derneğin 2009 yılı onur plaketlerinin dağıtımının da yapılacağı bildirilirken, ödül alacak sanatçılar, Selanik Müzik Sarayının başmüzisyeni, bestecisi ve Sanat Direktörü Niko Athineos, piyanist, maestro ve pedagog Yorgo Haciniko, piyanist, pedagog Manona Freeman, piyanist ve pedagog Marika Karamanu-Smirniotopulu olarak sıralandı.
Atina Müzik Sarayında Atinalı sanatseverlerin beğenisini kazanan genç piyanistler, Vasilis Rakicis ile Sotiris Luizos'a ise ''Geleceğin genç solisti'' onur plaketlerinin verileceği belirtildi.
Gecenin ana sponsorlarının Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna ve Dernek Başkan Yardımcısı Thekla Marinidi olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler