İşte Başbakan'ın Keçiören'i

Alkol sattığı için dövülen esnaf Metin Şahin, semtte şeriat düzeninin hâkim olduğunu, yaşadığı olayın ardından tek başına sokağa çıkmaya cesaret edemediğini, çünkü zabıta ekiplerinin, olay günü kendisini "Seni yaşatmayacağız" diyerek tehdit ettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 11:14
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da evinin bulunduğu Keçiören, son yıllarda mahalle baskısının en yoğun olarak yaşandığı yerlerin başında geliyor. Semtte gece saat 23.00ten sonra içki satışına izin verilmezken, içkili restoran sayısı da giderek azalıyor.

Semtte son olarak bir esnaf, gece içki sattığı gerekçesiyle feci şekilde dövüldü. Yaşadıklarını anlatan esnaf Metin Şahin, semtte şeriat düzeninin hâkim olduğuna işaret ediyor.

Nüfus yoğunluğu bakımından Ankaranın en kalabalık semti olan ve Başbakan Erdoğanın da yaşadığı Keçiören, alkol sattığı gerekçesiyle dövülen esnaf Metin Şahinle yeniden gündemde. Semtte dolaşıldığında AKP iktidarının etkisi de hemen hissediliyor.

AKP baskısı esnafı bıktırdı

Gece saat 23.00ten sonra içki satışına izin verilmezken, 01.00e kadar içki satma ruhsatı bulunan esnaf da baskılar nedeniyle dükkânlarını en geç saat 23.00te kapatmak zorunda kalıyor. Keçiören Belediyesi yetkilileri, tüm bakkallarda olduğu gibi bu tür işletme yerlerinin açılış kapanış saatlerinin yasalar gereği 05.30 ile 23.00 arası olarak belirlendiğini belirterek içki satışı yapan yerlerin en geç 23.00te kapanmak zorunda olduğunu savunuyor.

Bölge esnafı, AKP iktidarıyla birlikte Keçiörendeki çoğu içkili restoranın kapandığına, bugün semtte içkili restoran sayısının çok az olduğuna dikkat çekiyor. Esnaf, semtteki türbanlı ve çarşaflı kadınların sayısının da son yıllarda arttığına işaret ediyor.

Kapatmazsan yaşam yok

Gece saat 23.00ten sonra içki sattığı gerekçesiyle Keçiören Belediyesi zabıta ekiplerince dövüldüğünü iddia eden Metin Şahin, semtte şeriat düzeninin yaşandığını belirtiyor.

Şahin, Benim ruhsatımda gece saat 01.00e dek içki satabiliryazıyor. Ben hukuk ne diyorsa onu yapıyorum. Ama zabıta görevlileri tarafından dövülüyorum. Bu adil düzen mi? Kapatmazsan yaşam yok. Tam anlamıyla şeriat düzeni. Gece saat 23.00ten sonra gelip dükkânların önünde durun. Zabıta görevlilerinin araçları mutlaka oralardadır. Bu durum esnafta psikolojik baskı yaratıyor. Devletin görevlilerinin başka işi mi yok?dedi. Yaşadığı olayın ardından tek başına sokağa çıkmaya korktuğunu, çünkü zabıta ekiplerinin olay günü kendisini, Seni yaşatmayacağız. Sağ kalmayacaksın diyerek tehdit ettiklerini söyleyen Şahin, savcılığa verdiği dilekçede, Eşime, yakınlarıma ve bana herhangi bir zarar gelirse, bunun tek sorumlusu Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınokturyazdığını belirtti. Zabıta ekiplerinin kendisini Allah yazılı yüzükleve çivili sopalarla dövdüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti: Olay günü dükkânda tek başımaydım. Etraftan yardım istedim. Allah rızası için yardım edin diye bağırdım. Ancak kimse yardım etmedi. Ağaçtan ses var, bir Allahın kulundan yok. Bir ara evlerden birinin perdesinin kıpırdadığını gördüm. Hepsi bu. Her nedense insanlar bana yardım etmek istemedi. Korktuklarını düşünüyorum.

Allahın, dinin arkasına sığınıyorlar

Olayın ardından Şahinin babası Pirfani Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınoka tepkisini dile getirmek için dükkânın camına, üzerlerinde Keçiören Belediyesine karşı 221 gün daha savaşacağım. Turgut gidecek şehir eşkıyalığı bitecek ve Şehir eşkıyalarının başı Turgut Altınok, kararmış ampulün arkasına saklanma. Gel şeffaf ekranda belediyeciliği tartışalım. Kim mat olursa Ankarayı terk etmeyen namerttir. Varoş, Pirfani Şahin yazılı iki afiş asmış.

Pirfani Şahin, elinde Turgut Altınok hakkında açılmış yaklaşık 400 dava dilekçesi olduğunu kaydetti. Şahin, Yediği dayaklar yüzünden oğlum sürekli titriyor ve konuşmakta güçlük çekiyor. Çocuğumun üzerinde bu titreme ve konuşamama durumu devam ederse, Allah ya Turgut Altınoka verecek, ya bana. Ankara ya ona dar gelecek ya banadedi. Keçiörende, Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçekin, Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana sıkıntı çektiklerini anlatan Şahin, Ben insanları insan oldukları için severim. Dini inançları için değil, ancak bunlar dinin ve Allahın arkasına sığınıyorlardiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler