Mey içkiye ait 3 bin 654 şişe içkiye el konuldu

Bandrol yasasına muhalefetten hakkında dava açılan ve dosyası Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na gelen Efe Rakı'nın ardından, şimdi de Mey İçki'ye ait 3 bin 654 şişe alkollü içkiye "niteliğine uygun olmayan bandrol" bulundurmaktan dolayı el konuldu.

Yayınlanma: 19.05.2009 - 07:46
Abone Ol google-news

Bandrol yasasına muhalefetten hakkında dava açılan ve dosyası Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na gelen Efe Rakı'nın ardından, şimdi de Mey İçki'ye ait 3 bin 654 şişe alkollü içki şişesine "niteliğine uygun olmayan bandrol" bulundurmaktan dolayı el konuldu. Maliye Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) denetim elemanlarınca Mersin'de yaptığı denetimlerde, "MEY Alkollü İçkiler Sanayinin" bayiliğini yapan Ayhan Güzel'e ait bir bayinin deposunda 3 bin 654 şişe niteliğine uygun olmayan bandrollü şişe ele geçirildi. 29 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen tutanakla kayıt altına alınan olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yasal takip başlatıldı.

29 Nisan 2009 tarihinde yapılan denetimlerde, 29 kalemdeki değişik markada, toplam 3 bin 654 şişe içkinin Sicpa-Assan Mobil cihazı ile okutulması sonucunda, Mey İçki'ye ait alkollü içecek şişelerinde niteliğine uygun olmayan bandrol tespit edildi. Durum yasal işlem başlatılması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildi. Yapılan başvuru üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, bandrollerinde usulsüzlük olduğu tespit edilen alkollü içkilere el konularak tespitinin yapılmasını, alkollü içkilerin depodan taşınamayacak kadar çok olması nedeniyle işyeri sahibinin göstereceği bir depoya aktarılarak deponun mühürlenmesini istedi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine depoda bulunan ve aktivasyon sorgulaması sonucu niteliğine uygun olmayan bandrollü şişelerden Tarım İl Müdürlüğü görevlilerince yeteri kadar numune alınarak, analiz yapılması talep edildi. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı, şahit numunelerin Tarım İl Müdürlüğü'nde uygun ortamda muhafaza edilmesi talimatını verdi. Firma yetkilisi Ayhan Güzel ile Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilisinin şüpheli olarak ifadesinin alınması talep eden Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili gerekli yazışmaların yapılarak, düzenlenecek evrakın ikmalen Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini istemesi üzerine bahse konu depoda bulunan ve bandrollerinde usulsüzlük olduğu değerlendirilen 3 bin 654 şişe alkollü içkiye el konuldu. Denetim elemanlarınca yapılan tespitin ardından el koyma, mühürleme ve Yed-i Emin teslim tutanağı tutuldu.

Mey İçki, niteliğine uygun olmayan bandrol uygulamasının "devlet kurumları arasında iletişimsizlik ve koordinasyonsuzluktan" kaynaklandığını iddia etti.

Mey İçki tarafından yapılan açıklamasında, "Bandrolleri üreten Maliye Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sicpa Assan Firması ile bandrollerin niteliğine uygun olup olmadığını denetleyen TAPDK arasında gerekli yazışma ve görüşmelerin yapılması ile bu büyük yanlışlığın ortadan kalkacağını ve Şirketimizin uğradığı haksızlığa son verileceğine inanmaktayız" denildi.

Bandrol uygulaması konusunda devlet kurumlarını suçlan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Tamamı şirketimiz tarafından üretilen ve üretildiği tarihteki Maliye Bakanlığı tebliğlerine uygun olan bandrollü ürünlere el konulması tamamen Devletin Kurumları arasındaki iletişimsizlik ve organizasyonsuzluktan meydana gelmiştir. Bandrolleri üreten Maliye Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sicpa Assan Firması ile bandrollerin niteliğine uygun olup olmadığını denetleyen TAPDK arasında gerekli yazışma ve görüşmelerin yapılması ile bu büyük yanlışlığın ortadan kalkacağını ve Şirketimizin uğradığı haksızlığa son verileceğine inanmaktayız."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler