CHP'de yerel seçim hazırlıkları

CHP’de yerel seçim hazırlıkları sürüyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu, yerel seçim çalışmaları için 4 ayrı komisyon kurulmasına karar verdi.Yerel Yönetim Seçimleri Komisyonu Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil getirildi.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 11:03
Abone Ol google-news

Tüm çalışmalarını yerel seçimlere odaklayan CHP’de bu konudaki hazırlıklar sürüyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başkanlığında bu hafta iki kez toplanan ve yerel seçim çalışmalarını ele alan CHP Merkez Yönetim Kurulu, yerel seçim çalışmaları için 4 ayrı komisyon kurulmasına karar verdi. Yerel Yönetim Seçimleri Komisyonu Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil getirildi. Yerel seçimler için düğmeye basan CHP yönetimi, çalışmalar için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden heyetler oluşturdu. 18 MYK üyesine Türkiye genelindeki iller paylaştırıldı ve çalışmalara bir an önce başlanılması için talimat verildi.

MYK, yeniden yapılanmanın gereği olarak illerdeki çalışmalara fiilen katılacak MYK üyelerini de belirledi. Her MYK üyesi en az 4 ildeki çalışmalardan sorumlu olacak. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, MYK’da alınan kararları ve yerel yönetim seçimleriyle ilgili değerlendirmeleri bir genelgeyle il ve ilçe başkanlıklarına iletti. Genelgede, Yerel Yönetim Seçimleri Komisyonu Başkanlığı’na Genel Başkan Yardımcısı Bihlun  Tamaylıgil, Siyaset ve Propaganda Komisyonu Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivil Toplum Örgütleriyle ilişkiler Komisyonu Başkanlığı’na Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Dış İlişkiler ve Ekonominin Yerel Yönetimlere Etkisi Komisyonu Başkanlığı’na ise Onur Öymen’in getirildiği bildirildi.
CHP Genel Sekreteri Sav, örgütlere gönderdiği genelgesinde “Ülkemiz, cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve partimiz, fevkalade önemli sorunların yaşandığı bir döneme girmiştir” dedi. Türkiye’nin barışı ve bütünlüğünün önündeki en büyük engelin AKP iktidarı olduğunu öne süren Sav, “Böyle bir dönemde CHP’nin daha da güçlenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir ve bu hem tarihi bir sorumluluk, hem de tarihi bir zorunluluktur. Demokrasiyi kazaya uğratmadan halkımızla birlikte ülkemizi AKP iktidarından kurtarmak her CHP’linin ve vatandaşlarımızın öncelikli görevidir. Burada önderlik, CHP’lilere ve örgütlerimize düşmektedir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler