KESK'ten AKP'ye siyah çelenk

KESK üyeleri AKP İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bıraktı. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, toplu görüşmeler devam ederken ek ödemelerle ilgili açıklamayı yapmasının kendilerinin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını savundu.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 11:24
Abone Ol google-news

KESK üyeleri, ''Hükümet'in kamu çalışanlarına karşı tutumunu ve toplu görüşmeleri'' protesto amacıyla AKP İl Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktı.
Sakarya caddesinde toplanan KESK üyeleri sloganlar atarak, Selanik ve Mithatpaşa caddelerinden AKP İl Başkanlığı'na yürüdü.
İl Başkanlığı binasının sokağındaki parkın yanında önlem alan polis, KESK üyelerinin il başkanlığı binasının önüne yürümesine izin vermedi.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı açıklamada, ''toplu görüşmelerin bir aldatmaca olduğunu ve kamu çalışanlarının buna bel bağlamaması'' gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu görüşmeler devam ederken ek ödemelerle ilgili açıklamayı yapmasının kendilerinin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını savunan Şimşek, ''Sayın Başbakan bir anlamda 'biz sendika, mendika tanımayız' diyor'' dedi.
Açıklamanın ardından Emirali Şimşek'in başkanlığındaki KESK şube başkanları, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.
Türkiye'nin 81 ilinde bugün KESK şubelerince AK Parti il başkanlıkları önüne siyah çelenk bıraktıklarını belirten Şimşek, ''Ümit ediyorum ki AKP bu tepkilerimizi doğru anlar. Anlamazsa bu tepkilerimizi sokaklarda sürdüreceğiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler