Ankaraspor'dan kınama

Bank Asya 1. Lig play-off finalinde oynanan Karşıyaka-Kasımpaşa maçında çıkan olayların faturası ağır oldu. Pazar günü oynanan ve hakem Bünyamin Gezer'in bitiş düdüğüyle birlikte büyük olayların yaşandığı Ankara Yenikent Stadı'nda, yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 150 bin TL'lik hasar tespit edildi.

Yayınlanma: 19.05.2009 - 13:44
Abone Ol google-news

Kasımpaşa'nın uzatma dakikalarında attığı golle Süper Lig'e yükseldiği karşılaşmanın ardından Karşıyaka taraftarları koltukları kırarak sahaya atmış, daha sonra da tel örgüleri aşarak büyük olayların yaşanmasına neden olmuştu. Olaylar sırasında 7 bin koltuğun kırıldığı, tel örgülerin yüzde 75'inin yanı sıra reklam levhaları ve tuvaletlerin kullanılamaz hale geldiği, tartan pisti çevreleyen sentetik çimlerin yandığı bildirildi.

Ayrıca, Kasımpaşa taraftarlarının bulunduğu maraton tribünün içinde bulunan ve Ankaraspor'un lisanslı ürünlerinin satıldığı Mavi-beyaz Store'un yağmalandığı kaydedildi. Kasımpaşa taraftarlarının mağazanın kapısını kırarak içeriye girdiği ve yaklaşık 20 bin TL tutarında malzemeyi aldığı öğrenildi.

Yaklaşık 150 bin TL maddi zarara uğrayan Ankaraspor'a, bu parayı Futbol Federasyonu'nun (TFF) ödeyeceği belirtildi. Federasyon yetkililerinin Ankaraspor yöneticileriyle yaptığı toplantıda, iyi bir organizasyon gerçekleştiren başkent kulübüne teşekkür ettiği bildirildi.

Öte yandan, Ankaraspor Kulübü yönetimi, büyük olayların yaşandığı maçın ardından bir açıklama yapmayan Karşıyaka ve Kasımpaşa kulüplerine tepki gösterdi. Mavi-beyazlı yönetim, büyük çaba harcanarak bugünkü modern konumuna getirilen Yenikent ASAŞ Stadı'nda yaşanan olaylarla ilgili Karşıyaka ve Kasımpaşa kulüplerinin özürlerini bildiren hiçbir açıklama yapmamasının düşündürücü olduğunu ifade ederken, iki kulübü de bu davranışından dolayı kınadı.

Ankaraspor yönetimi, ''stadın konumundan dolayı bu olaylar çıktı'' açıklamalarının ise gülünç olduğunu belirterek, bu sezon 18 bin 500 taraftarın izlediği Ankaraspor-Galatasaray maçında bir tek taraftarın bile burnunun kanamadığı ve stada en ufak zarar verilmediğini hatırlattı.

Kulüp yetkilileri, Yenikent ASAŞ Stadı'nda onarım çalışmalarının devam ettiğini ve stadın bu hafta oynanacak Antalyaspor maçına kadar tamamen hazır olacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler