'Hak-İş kapılarını açsın; biz hazırız'

Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde düzenlenen, İzmir şube başkanları toplantısında konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, örgütlü bulundukları tüm iş yerlerinde referandum yapmaya hazır olduklarını, bu konuda Hak-İş'e çağrıda bulunduklarını söyledi.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 11:43
Abone Ol google-news

Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde düzenlenen İzmir şube başkanları toplantısında konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, hükümetin sosyal güvenlik açıklarını işçilerin kazanılmış haklarından tasarrufla kapatma anlayışında olduğunu ileri sürdü.

Bu konudaki düzenlemenin, geçmişte aynı anlayışı taşıyan hükümetlerin yaptıklarından farkı olmadığını savunan Türkel, kayıt dışılığı ortadan kaldıracak bir düzenlemeye gidilmediğini, prim aflarına devam edildiğini anlattı.

Hükümetin Türk-İş'in örgütlü olduğu bazı iş yerlerinde işçilere sendika değiştirmeleri yönünde baskı uyguladığını iddia eden Türkel, konuyu Avrupa'daki üst örgütlere aktardıklarını söyledi.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Çaykur'da, sendika üyesi işçilerin Hak-İş'e geçmeleri konusunda baskılara maruz kaldığını iddia eden Türkel, siyasi baskılarla işçilerin sendika değiştirmesi için çalışma yapılıp, bunun demokratik bir hak olarak gösterildiğini iddia etti. Türkel, şunları kaydetti: ''Böyle bir demokratik haktan bahsediliyorsa biz iş yerlerimizde referanduma hazır olduğumuzu söylüyoruz. Hak-İş Sendikası da referandum için Ülker de dahil olmak üzere tüm iş yerlerindeki kapılarını açsın. Hükümet 'insanların sendikalarını seçme hak ve özgürlüğüne engel olmayın, biz bunu yapmıyoruz' diyorsa biz bunu yaptıklarını ispat ederiz.''

Türkel, bazı sendikaların yürüttüğü mücadeleye diğer sendikalardan yeteri kadar destek gelmediğini, Tek Gıda-İş'in Yörsan'da sürdürdüğü mücadeleye bazı büyük sendikaların ''günü kurtarma sessizliği içinde duyarsız kaldığını'' öne sürdü.

Türkel, sendikalar kanununun değiştirilmesi konusunda bakanlığın çok istekli olduğunu, ancak parlamentonun yapısı nedeniyle bu konuda umutlu olmadığını söyledi.
Türkel Konak ilçesindeki patlama nedeniyle İzmir halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Türk-İş 3. Bölge Başkanı Mustafa Kundakçı da KEY ödemelerine ilişkin bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kundakçı, emekli vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu binaları önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu, yanlış hesaplama sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yerel ve merkezi bazda çözümler bulmaya çalıştıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler