'Ruslar dünya kamuoyunu kandırıyor'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'nın dünya kamuoyunu kandırmaya çalıştığını söyledi. Saakaşvili, "Rus birliklerinin hedefi, ülkemi yıkmaya devam etmek için hassas noktaları kontrol etmek, hükümeti zaafa düşürmek, ekonomiyi bozmak ve sonunda da Gürcistan'ın bağımsızlığını sona erdirip hükümeti yıkmak" şeklinde açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 12:02
Abone Ol google-news

Fransa'da yayın yapan haber kanalı "France 24"e açıklamalarda bulunan Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Ruslar, dünya kamuoyunu kandırma peşinde. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye verdikleri sözleri tuttuklarını söylüyorlar, ama aslında stratejik noktalarda toplanmak için, örneğin Gori gibi büyük kent bölgelerinden çekiliyorlar. Mesela, stratejik öneme sahip (başkent Tiflis'in kuzeybatısındaki) Akhalgori'yi aldılar. Gürcistan için çok önemli olan Poti Limanı yakınlarını kazıp tahkim noktaları inşa ediyorlar. Ve bütün ülkede sivil alt yapıları yıkmaya devam ediyorlar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus birliklerinin 21 ya da 22 Ağustos'ta Gürcistan'dan çıkacağı sözünü vermişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler