Tuzla Tersanesi'nde yine kaza: 1 yaralı

Tuzla Tersanesi'nde yaklaşık iki hafta önce meydana gelen filika kazasının yankıları sürerken tersaneden yine kaza haberi geldi. Bir firmaya adına montaj işçisi olarak çalışan bir işçinin üzerine imal edilmekte olan makinenin ayağı düştü.

Yayınlanma: 21.08.2008 - 13:21
Abone Ol google-news

Tuzla tersanelerinde bir işçi ağır yaralandı. Dearsan Tersanesi'nde Pozitif Gemi firması adına montaj işçisi olarak çalışan Ali Alemdar'ın (40) üzerine, imal edilmekte olan makinenin ayağı düştü.
Kaburgalarında kırıklar olduğu bildirilen Alemdar, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Alemdar'ın, evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi.
Bu arada, Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası'ndan (Limter-İş) yapılan açıklamada, iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı tersanelerde her koşulda iş kazalarından kaçınmanın mümkün olmadığı belirtilerek, ''İşçileri kobay olarak kullanmayı normal göstermeye çalışanların mantığı, tersanelerde hala boy gösteriyor. Örgütsüzlük, kuralsızlık, yasa dışılık ve keyfilik devam ettiği sürece iş kazalarının ve iş cinayetlerinin önüne geçmek mümkün değildir'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler