Türkiye'de yağış var

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlar devam edecek. Meteoroloji, Türkiye'nin İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege ile Bilecik, Bolu, Karabük ve Isparta çevrelerinde görülecek olan yağışların kuvvetli olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da uyardı.

Yayınlanma: 21.05.2009 - 06:48
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) ile Bilecik, Bolu, Karabük ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerimizde mevsim normallerinin 1 ile 3 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güney ve doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.


Kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, toz aşınımı uyarısı

Meteoroloji, yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) ile Bilecik, Bolu, Karabük ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, güney ve iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İç Ege'de (Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin kuzeybatı kesimlerinde (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Orta Karadeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Siirt çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler