190 dünya filmi Altın Koza'da buluşacak

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 8-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak "16. Altın Koza Film Festivali", Uzak Doğu ülkelerinden Güney Amerika'ya, komşu İran'dan ABD'ye kadar birbirinden farklı pek çok ülkeden toplam 190 filmi Adana'ya taşıyacak.

Yayınlanma: 21.05.2009 - 07:42
Abone Ol google-news

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 8-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak "16. Altın Koza Film Festivali", Uzak Doğu ülkelerinden Güney Amerika'ya, komşu İran'dan ABD'ye kadar birbirinden farklı pek çok ülkelerden ödüllü filmlerin buluşma noktası olacak. "16. Altın Koza Film Festivali", ulusal ve uluslararası yarışmalar, gösterim bölümleri ve çeşitli etkinliklerle sinema dünyasının kalbinin attığı bir merkeze dönüşecek.

Festival boyunca Cinebonus Sinemaları, Cemalpaşa ve Reşatbey Arıplex Sinemaları, Metropol Sinemaları, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ve Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 9 salonda, yaklaşık 190 film gösterilecek.

Festivalin Dünya Sineması Bölümü'nde gösterilecek filmler arasında yer alan İngiltere, Fransa ve Cezayir ortak yapımı 'London River', yönetmen Rachid Bouchareb imzasını taşıyor. Film, 2009 Berlin Film Festivali Ekümenik Jüri Mansiyon Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün de sahibi.

Yönetmenliğini Rune Denstad Langlo'nun üstlendiği, komedi-drama türündeki 'Kuzey', Arjantin-Amerika yapımı.

Polonya-Fransa ortak yapımı, drama türündeki filmi 'Anna'yla Dört Gece' ise, Polonya Film Festivali'nde Mansiyon, En İyi Prodüksiyon ve En İyi Müzik ödüllerinin sahibi.

Yönetmen So Yong Kim'in masumiyet ve duygusallık üzerine filmi Ağaçsız Dağ, Kuzey Kore ve Amerika ortak yapımı. Film, 2009 Berlin Film Festivali Ekümenik Jüri Ödülü ve 2008 Dubai Uluslararası Film Festivali Muhr Ödülü'nün sahibi.

Nana Djordjadze'nin yönettiği romantik filmi Rainbowmaker, Gürcistan ve Rusya ortak yapımı.
2008 Atlantik Film Festivali Kanada ve 2009 Berlin Film Festivali- Kristal Ayı Ödüllerinin sahibi 'Yemin Ederim Ben Değilim'in yönetmenliğini Philippe Falardeau üstleniyor.

2008 Cottbus Film Festivali Ekümental Jüri Ödülü, Fipresci Ödülü ve Mansiyon Ödülü'nün yanı sıra Marakeş Uluslararası Film Festivali'nde Altın Yıldız Ödülü alan Vahşi Tarla, Rus yönetmen Mikhail Kalatozishvili'nin drama türündeki filmi.

Arjantin, İspanya, Fransa, İtalya ortak yapımı 'Boş Yuva'nın yönetmenliğini ise Daniel Burman üstleniyor. Film 2008 San Sebastian Film Festivali'nden Gümüş İstiridye Ödülü'nün sahibi.

Matt Aselton'ın Arjantin, Amerika ortak yapımı 'Dev Gibi', festivalde gösterilecek bir diğer film.
Kaşmir: Özgürlüğe Yolculuk adlı filmin yönetmeni ise Udi Aloni. 2009 Amerika, İsrail yapımı film bir belgesel.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler