McCain'e beyaz tozlu zarf

ABD'nin kızışan başkanlık yarışı tehdit mektuplarına kadar dayandı. ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan John McCain'in Denver'daki bir yerel kampanya merkezine tehdit mektubu ve beyaz toz içeren zarf gönderildi. Merkez boşaltılırken, yerel ve federal güvenlik güçleri durumdan haberdar edildi.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 07:50
Abone Ol google-news

ABD'nin Cumhuriyetçi kanattan başkan adyayı John McCain'in yerel seçim merkezelerinden birine gönderilen zarf korku yarattı.

Çalışanlardan birinin zarfı açtığı, mektubun ilk satırlarını okuyunca durumu fark ettiği bildirildi. Uzman ekiplerin tozda yaptığı incelemeler sonucu bu maddenin öldürücü olmadığı belirlendi. Ancak tam olarak ne olduğunun tespitinin birkaç günü alacağı açıklandı.

Zarfı açan kişi dahil merkez çalışanlarının sağlık durumlarında bozulma olmamasına rağmen 19 personelin sağlık kontrolünden geçirildiği kaydedildi. Bölge şerifi, zarfın, bir görevliye ikinci derece saldırganlık ve rahatsızlık vermekle suçlanan ve yargılaması devam eden 39 yaşındaki bir tutukludan gelmiş olabileceği üzerinde durduklarını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler