Başarılı öğrencilere tam burs

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras Yönetimi Master Programı, öncelikli hedefi günümüz Türkiyesi'ni oluşturan toprakların sanat tarihi, mimarlık tarihi, arkeolojisi ve kültürel tarihi üzerine derinlemesine eğitim sağlamak olan disiplinlerarası iki yıllık bir master programıdır.

Yayınlanma: 22.05.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Ayrıca program, öğrencileri müze çalışmaları ve kültürel miras kaynakları yönetiminin teorik ve pratik yönleriyle tanıştırmaktadır. Kültürel miras yönetimi ve müze çalışmalarının çeşitli alanlarından uzmanlar, farklı konular ve yaklaşımları öğrencilere sunmak için misafir konuşmacı olarak derslere davet edilmektedirler. Bunun yanı sıra, Anadolu’nun geçmiş dillerinden biri üzerine eğitim de verilmektedir.

ACHM programı, öğrencilere İstanbul içinde ve Türkiye’nin her yerinde pek çok arkeolojik kazı ve kültürel miras sit alanında gezi ve sahada çalışma imkânı sağlamaktadır. Eğitim dili İngilizcedir ve programımızdaki öğrenciler pek çok değişik ülkeden gelmektedirler. Anadili İngilizce olmayan adaylardan, İngilizce yeterlik için TOEFL belgesi istenmektedir.

Programa kabul edilen öğrencilere burs verilmektedir. Burs iki yıllık program boyunca okul harcı ve yaşam giderleri için ödenecek maaşı içermektedir. Son başvuru tarihi: 1 Haziran, 2009. Detaylı bilgi: http://achm.ku.edu.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler