Türbanlılar da affedilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan öğrenci affına ilişkin tasarı taslağı henüz netleşmezken, disiplin suçu nedeniyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerin affın kapsamı dışında tutulacağı belirtildi. Aftan 2005 yılından sonra okulla ilişiği kesilen yaklaşık 600 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 08:33
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan öğrenci affına ilişkin tasarı taslağında, herhangi bir değişiklik yapılmazsa disiplin suçu bulunmayan ve devamsızlık ya da katkı payını ödeyememe nedeniyle okuldan atılan türbanlı öğrenciler de aftan yararlanabilecek.

Öğrenci affının olabildiğince geniş tutulması yönündeki siyasilerden gelen istekleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye tarihindeki 11. öğrenci affıyla ilgili olarak yaptığı çalışmaları sürdürüyor. YÖKün MEBe öğrenci affıyla ilgili gönderdiği rapordaki verileri değerlendiren bakanlık, bu doğrultuda öğrenci affı tasarı taslağında çeşitli düzenlemeler yaptı.

2005-2008 yılları arası ağırlık kazanıyor

Affın 2005 - 2008 yılları arasında okulla ilişiği kesilen öğrencileri kapsaması yönündeki görüş ağırlık kazanırken Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri ise aftan YÖKün kuruluş yılı olan 1981den itibaren okulla ilişiği kesilen öğrencilerin yararlanmasını talep ediyor.

Yaklaşık 600 bin öğrenciyi ilgilendiren affın kapsamında disiplin suçu nedeniyle okuldan atılan öğrencilerin bulunmayacağı belirtildi. Buna karşın devamsızlık ya da katkı payını ödeyememe gibi nedenlerden ötürü okul ile ilişiği kesilen öğrenciler aftan yararlanabilecek. Bu öğrenciler arasında türbanı nedeniyle okulu bırakanların da olduğu belirtiliyor. Ekim ayında Meclis gündemine gelecek tasarı yasalaşırsa AKP dönemindeki 2., Türkiye tarihinde ise 11. öğrenci affı çıkmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon