"Gereken önlemleri aldık"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, domuz gribine karşı Sağlık Bakanlığı ile ciddi önlemler aldıklarını belirterek, ''Bu kriz ortamında, bu salgından da kendimizi koruyabilirsek, Türkiye turizmine katkısı olacaktır'' dedi.

Yayınlanma: 22.05.2009 - 15:09
Abone Ol google-news

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Valiliğini ziyaret ederek Vali Ali Kaban'dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Günay, domuz gribinin Türkiye turizmine etkisinin olup olmayacağı yönünde ki bir soru üzerine Sağlık Bakanlığı ile domuz gribine karşı ciddi önlemler aldıklarını belirtti.

Alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz günler de Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) gelen ve Irak'a gitmek isteyen bir kişide domuz gribinin tespit edildiğini anımsatan Günay, şöyle konuştu: ''Biz Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ile birlikte, domuz gribine karşı ciddi önlemler aldık. Geçenlerde de gördüğümüz gibi ABD'den gelen ve Irak'a transit geçmek isteyen bir aile bu önlemler sayesinde Türkiye'de tespit edildi, domuz gribi Türkiye'ye giremedi. Şuan İspanya'da Amerika'da çok yaygın vakalar görülüyor. Türkiye inşallah bundan kendisini korumuş olacak. Biz Sağlık Bakanlığı ile aldığımız önlemler ile bu kriz ortamında, bu salgından da kendimizi koruyabilirsek, Türkiye turizmine katkısı olacaktır. Bu yıl kriz olduğu için Ocak, Şubat ve Mart aylarında geçen yıla oranla bir düşüş vardı. Fakat biz Nisan'da yeniden geçen yılın Nisan ayına göre yükselişe geçtik. Bugünkü tarih itibarı ile geçen yıla eşitlemiş durumdayız kendimizi. Mayıs ve Haziran aylarında da yine geçen yılın ortalamasının üzerinde olacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl dünya ortalamasının beş katı üzerindeydik. Yani ortalama yüzde 12 civarındaydık. Türkiye geçen yıl dünya turizmin de yedinci ülke oldu. İnşallah bu çizgisini sürdüreceğimizi inanıyorum''
 

Akdeniz Yolu Projesi

Bakan Günay Ordu'nun Akdeniz'e bağlanması amacıyla yürütülen Akdeniz Yolu projesinin de yıllardır hayalini kurdukları bir proje olduğunu belirtti. ''Şükürler olsun ki artık bu yol ülkenin Başbakanı tarafından da telaffuz edilmeye başlandı'' diyen Günay şöyle konuştu: ''Bu sene sayın Başbakan sadece Ordu'da değil, Akdeniz'de, Osmaniye'de yaptığı toplantıda Akdeniz, Karadeniz yolunun başlangıç ve çıkış yolu olarak Ordu ve Osmaniye olduğunu zikretti. Ama kabul etmek gerekir ki, henüz işin başlangıç noktasındayız. Yani 600 kilometre olduğu söylenen bu yolun henüz 60 kilometrelik bölümünü tamamlamış sayılmayız. Eğer bölünmüş yol olarak düşünürsek. Fakat ben bunu bu dönem içerisinde önemli bir noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum.'' Akdeniz Yolunun faaliyete geçmesinin Ordu turizmine de önemli katkılar yapacağını dile getiren Günay, ''Sadece Ordu'ya değil, bence Karadeniz'e büyük katkı yapar. Turizm açısından da, ekonomi açısından da, ürünün pazara çıkması açısından da çok önemli bir katkı yapacaktır'' dedi. Bakan Günay Ordu'daki temasları kapsamında daha sonra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u ziyaret etti. Bir süre Torun'la görüşen Bakan Günay'a, Ordu'yu simgeleyen bir tablo hediye edildi. AkP Ordu İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Günay, da sonra karayolu ile Giresun'a gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler