Midyat'taki arazi davası

Mardin'in Midyat ilçesinde, Mor Gabriel Manastırı yöneticileri ile köylüler arasında uzun süredir devam eden arazi anlaşmazlığına ilişkin davaya devam edildi.

Yayınlanma: 22.05.2009 - 16:05
Abone Ol google-news

Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı tarafların avukatları katıldı. Avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, idari sınır tespiti davasının kabulüne karar verdi. Mahkeme, dosyadaki raporlara göre manastırın bulunduğu Güngören köyü ile Yayvantepe ve Eğlence köylerinin sınırlarını belirleyecek. Köylerin sınırları, mahkemenin hazırlayacağı gerekçeli kararda detaylı bir şekilde yer alacak. Duruşmayı Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek de izledi.
 

Dava

Yayvantepe köyü muhtarı İsmail Erkan, Eğlence köyü muhtarı Süleyman Düz ve Çandarlı köyü muhtarı İsa Dilek, Midyat Mor Gabriel Manastırı idaresinin, bu köylerin sınırları içerisindeki, meşe ağaçlarından oluşan 100 hektarlık ormanlık alanın çevresini duvarla çevirerek, işgal ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler