Mahkeme RTÜK'ten savunma istedi

RTÜK üyeliklerini yenilemek için yapılan kura çekiminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle RTÜK'ün CHP'li üyeleri Şaban Sevinç ve Hülya Alp dava açtı. Mahkeme, RTÜK'ten 10 gün içinde savunmasını yapmasını istedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 05:54
Abone Ol google-news

RTÜK üyeliklerini yenilemek için 13 Mayıs'ta yapılan kura çekimi tartışmalara neden olmuş, seçimlerin usulüne uygun olarak yapılmadığı iddia edilmişti. Bu nedenle RTÜK'ün CHP'li üyeleri Şaban Sevinç ve Hülya Alp, kura çekiminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme ise, dava konusu işlemin dayanağı olan tüm bilgi ve belgelerin istenmesine karar verdi ve davalı taraf olan RTÜK'ten 10 gün içinde savunmasını vermesini istedi. Karada şöyle denildi:

"Davalı İdareden dava konusu işlemin dayanağı olan tüm bilgi ve belgelerin gönderilmesinin istenmesine, olayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması alındıktan ve ara kararımız gereği yerine getirildikten sonra incelenmesine, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usülü Kanunu'nun 20. ve 27. Maddesi'nin 4. fıkrası gereğince savunma ve ara kararı süresinin 10 gün olarak belirlenmesine karar verildi."
 

Meclis kararı beklemeli

RTÜK Üyesi Şaban Sevinç yaptığı açıklamada, RTÜK üyeliğine ilişkin TBMM'de her an seçim yapılabileceğini söyleyerek, "Mahkeme, 10 gün sonra karar verirse Meclis'teki seçim anlamını yitiriyor. Seçim yapılırsa mahkemede iptal ve yürütmenin durdurulması kararını verirse hukuki bir karmaşa olacak. Meclis bu kararı beklemeli" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler