Domuz gribi korkusu otobüs taşlattı

Domuz gribi virüsü dünya genelinde yayılmayı sürdürürken, virüs korkusu Arjantin'de Şililileri taşıyan bir otobüsün taşlanmasına yol açtı. Polis öfkeli kalabalığı durdurmak için havaya ateş açtı. Çıkan kargaşada 1 gösterici ve 6 polis hafif yaralandı.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 06:19
Abone Ol google-news

Arjantin'de domuz gribi korkusu Şililileri taşıyan bir otobüsün taşlanmasına yol açtı. Sınırdaki Mendoza bölgesinin Godoy Cruz kasabasında meydana gelen olayda, 43 yolcunun bulunduğu Şili otobüsü sınır geçişi sırasında yapılan sağlık kontrolleri sırasında yolculardan birinde virüs belirtileri görülmesi üzerine yakındaki hastaneye yönlendirildi.

Söz konusu yolcunun sağlık kontrolleri yapıldığı sırada hastaneye gelen bir grup kasaba sakini taş ve sopalarla otobüse saldırarak, virüs taşıdıkları gerekçesiyle otobüs ve içindekilerin geri gönderilmesini istedi. Polis öfkeli kalabalığı durdurmak için havaya ateş açtı. Çıkan kargaşada 1 gösterici ve 6 polis hafif yaralandı.

Yapılan kontrollerde hasta olduğundan şüphelenilen yolcunun virüs taşımadığı belirlendi.
Şili'de bugüne kadar doğrulanmış 24 vaka, Arjantin'de ise yeni açıklanan bir vakayla birlikte 2 vaka bulunuyor.

Arjantin Sağlık Bakanı Graciela Ocana, ülkesinde ikinci virüs vakasının doğrulanmasıyla ilgili açıklamasında, ABD ziyaretinden dönen bir kadında virüs bulunduğunu söyledi.

 

New York'ta 8 okul daha kapandı

New York'ta domuz gribi salgınını önlemek amacıyla 8 okulda daha kapatıldı.
New York'ta H1N1 virüsünle mücadele kapsamında kapatılan okul sayısı da 35'e ulaştı. New York'ta domuz gribi yüzünden okula gidemeyen öğrenci sayısının da yaklaşık 30 bin kişiye ulaştığı öğrenildi. Şehirde, domuz gribi vaka sayısının 250 yi bulduğu, bu kişilerden 56'sının çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. New York'taki bir hapishane de ise 10 mahkumun domuz gribine yakalandığı öğrenildi.
 

Meksika'da 2 kişi daha öldü

 Meksika'da domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsü nedeniyle 2 kişi daha öldü.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde virüsten kaynaklanan ölümlerin 80'e ulaştığı ifade edilerek, doğrulanmış 166 vaka daha belirlendiğini ve ölümlü vakalar da dahil olmak üzere toplam vaka sayısının 4 bin 176'ya yükseldiği kaydedildi.

Ülkede domuz gribi salgının önemli ölçüde azaldığını yineleyen yetkililer, doğrulanmış olay sayısının artmasına gerekçe olarak ise hastalardan alınan örneklerle ilgili tıbbi testlerin gecikmesini gösterdi.

 

Çin'de vaka sayısı 7'ye çıktı

Çin'in kıta kesiminde kesinleşen domuz gribi vakası sayısı 7'ye çıktı. Şinhua haber ajansı, 65 yaşındaki son hastanın Li soyadlı Çin asıllı Amerikan vatandaşı olduğunu ve önceki gün New York'tan başkent Pekin'e geldiğini duyurdu. Havaalanında ateşinin 37,5 derece olduğunun tespit edilmesi üzerine Li, hemen Ditan Hastanesine gönderildi.

Li'nin geldiği uçakta yakınında oturduğu belirlenen 14 kişiye ulaşıldığı ve bunlardan 10'unun Pekin'de, 4'ünün de çeşitli şehirlerde karantinaya alındığı açıklandı.

Pekin'deki son hasta, başkentteki 4. vaka olarak kayıtlara geçerken, diğer 3 domuz gribi vakası Sichuan, Şangdong ve Guangdong eyaletlerinde tespit edilmişti. Bu arada, Guangdong'da Yang adlı hastayla temasta bulunan 90 kişiye uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.
 

Güney Kore

Güney Kore'de de domuz gribine yakalananların sayısı 5'e yükseldi. Sağlık Kontrol ve Koruma Merkezi yetkilileri, bu ay başında ülkeye eğitmen olarak gelen 23 yaşındaki Amerikalı bir kadında virüs bulunduğunu belirterek, adı açıklanmayan kadının hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler