Aleviler, Ata'nın huzuruna çıkacak

Alevi Vakıfları Federasyonu'nun, öncülüğünde Alevi örgütleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yıldönümü nedeniyle yarın Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yıldönümü nedeniyle Alevi örgütleri yarın Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs'ın Türk ulusu ve Cumhuriyet için simgesel bir gün olduğuna işaret edildi. Açıklamada, "19 Mayıs ulusumuzun kaderinin değiştiği bir dönemi işaret eder. Aleviler olarak yurdumuzun kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 90. yıldönümünde Ata'nın huzuruna çıkmayı, onu ziyaret etmeyi bir görev biliyoruz" denildi.

Açıklamada, yarın saat 09:00'da gerçekleştirilecek ziyarete, yurdun birçok bölgesinde bulunan cemevlerinin yöneticileri ve temsilcilerinin katılacağı belirtildi. Açıklamada, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu çağdaş cumhuriyete ve laikliğe olan bağlılığımızı göstereceğimiz ziyarete, İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Kayseri gibi yurdun birçok ilinde bulunan Alevi yurttaşlarımız da ellerindeki Atatürk posterleri ve ay yıldızlı bayraklarla cemevi yöneticilerine eşlik edecek. 19 Mayıs 1919'un yıldönümünde, aynı ruh ve heyecanla Atatürk'ün huzuruna çıkmayı bir yurttaşlık görevi olarak biliyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler