Meteoroloji yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji, öğle saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle meydana gelebilecek su baskını, taşkın ve yıldırım düşmesine karşı yurttaşları uyardı.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 07:13
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların öğle saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Erkilet Meydan Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre Kayseri, Sivas, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Açıklamada, öğleden sonra başlayıp, saat 19.00'a kadar etkili olması beklenen yağışla ilgili su baskını, sel ve yıldırım düşmesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

 

Hava sıcaklığı ise iç ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacak, kuzeydoğu bölgelerde 3 ile 5 derece azalacak. Rüzgar da genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde güneydoğusunda hafif sis görülecek.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı, güney ve iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah ilk saatlerde Muğla çevrelerinde sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Antalya, Isparta ve Burdur) ile Adana, Mersin,Osmaniye ve K.Maraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas, Kayseri ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon ve Merzifon çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler