Öğrencilerin eylemi devam ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) öğrenim gören bir grup öğrencinin, dün üniversitede başlattığı protesto gösterisi, Cumhuriyet Meydanı'nda devam ediyor.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ)  değişik bölümlerinde öğrenim gören yaklaşık 30 kişi, dün Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) yakınında toplanarak protesto eylemi yaptı.

Öğrenciler, gece kent merkezine gelerek, Cumhuriyet Meydanı'nda eylemlerini sürdürdü. Okuldan ve derslerden uzaklaştırma cezası aldıklarını ileri sürerek burada basın açıklaması yapan öğrenciler, haklarında başlatılan soruşturmalar geri alınıncaya kadar eylemlerine, hafta içi okulda hafta sonunda ise Cumhuriyet Meydanı'nda devam edeceklerini belirttiler.

Bu arada, polis ekipleri, öğrencilerin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda güvenlik önlemi aldı.

Rektörlükten açıklama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varol Tok,  haklarında soruşturma açılan öğrencilerin protesto gösterisi yaptığı belirterek, suçları yoksa ceza almayacaklarını kaydetti.

Haklarında soruşturma açılan öğrencilerin, sürekli ceza alacakları endişesine sahip olduklarını, aynı kanı ve endişeyi taşımaları nedeniyle böyle bir protesto eylemi yapma gereği duyduklarını ifade eden Tok, şöyle dedi:

''Suçu işleyen öğrenci gerçekten bir suça sahipse cezasını alır, değilse almaz. Biz üniversiteler olarak YÖK'ün mevzuatlarını uygulamaktayız. Bunların dışında herhangi bir yaptırım gücümüz yok. Yönetim olarak bizler bunu kendilerine anlattık, bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok.''

ÇOMÜ'nün değişik bölümlerinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenci, haklarında soruşturma başlatıldığı gerekçesiyle dün protesto eylemi başlatmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler