Yılın maçında golcülerin savaşı

Turkcell Super Lig'de oynanacak derbi karşılaşmasında gözler iki takımın golcülerine çevrilmiş durumda. Beşiktaş Bobo ve Holosko ikilisine güvenirken Galatasaray'ın kozu Milan Baros.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 08:11
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş, yarınki Galatasaray derbisinde Bobo-Holosko ikilisinin üstün performansına güveniyor.

Brezilyalı Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'' ile Slovak Filip Holosko, lider Beşiktaş'ın diğer sonuçlara göre şampiyonluk turu atma olasılığının bulunduğu derbide gol yollarında en güvendiği isimler olacak.

Son haftalarda Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda attıkları gollerle takımlarına büyük katkıda bulunan Bobo ve Holosko, Galatasaray derbisinde de teknik direktör Mustafa Denizli'nin gol yollarında en güvendiği isimler arasında yer alacak.

 

Bobo 18 golle takımının en golcü oyuncusu

Bu sezon ligde 11, kupada da 7 olmak üzere toplam 18 golle takımının en skorer ismi olan 24 yaşındaki Bobo, siyah-beyazlıların son 2 resmi maçında 2'şer gol atarak, galibiyetlerde baş rolü oynadı.

Fortis Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye 2 gol atıp, 4-2'lik kupa zaferinin mimarlarından olan ve ''maçın adamı'' seçilen Bobo, hemen ardından da ligde başkent deplasmanında 3-1'lik Ankaragücü galibiyetinde baş rolü oynadı.

Bobo'nun daha önceden Galatasaray'a karşı 1 golü bulunuyor.

 

Holosko istim üstünde

Beşiktaş'ta bu sezon özellikle Nobre'nin sakatlığının ardından daha çok oynama fırsatı yakalayan Holosko, son haftalardaki formuyla takımına gol yollarında büyük katkı yapıyor.
25 yaşındaki Slovak futbolcu, takımının lig ve kupadaki son 6 resmi maçının 5'inde fileleri havalandırırken, asistleriyle de ön plana çıktı.

Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında Ankaraspor ve final maçında Fenerbahçe filelerini birer kez havalandıran Holosko, ligde ise Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Ankaraspor önünde birer kez gol sevinci yaşadı.

Bu sezon 9'u lig, 4'ü kupada olmak üzere 13 kez rakip fileleri havalandıran Holosko, Galatasaray ile sezonun ilk yarısında yapılan ve Beşiktaş'ın 4-2 yenildiği ilk maçta 1 gol atarken, ligde ikinci yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de takımının tek golünü kaydetti.

 

Cimbom'un kozu Milan Baros

Galatasaray'ın, gol yollarında gözler Milan Baros'un üzerinde olacak. Sarı-kırmızılı takımın Çek golcüsü, geride kalan 32 haftada 4'ü penaltıdan olmak üzere attığı toplam 20 golle, ''Gol Krallığı'' yarışmasında zirvede yer alıyor.

29 yaşındaki Milan Baros, sezonun ilk yarısında Galatasaray'ın 4-2 kazandığı Beşiktaş debisinde 2'si penaltıdan olmak üzere attığı 3 golle galibiyetin mimarı olmuştu.

Baros, ligdeki 20 golünden 10'unu deplasmanlardaki maçlarda atarken, takımının son 4 deplasmanından 3'ünde rakip fileleri havalandırdı. Baros, Galatasaray'ın deplasmanda 1-0'lık skorlarla galip geldiği son 2 maçta, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a golleri atan isim oldu.

 

Baros'un gol attığı maçlarda Galatasaray kazanıyor


Galatasaray, başarılı forveti Milan Baros'un gol attığı maçları büyük oranda kazanıyor.
Sarı-kırmızılılar, ligde Baros'un gol attığı 13 karşılaşmanın 11'ini kazanırken, 1'inde berabere kaldı, sadece 1'ini kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler