Yüksekova'da silahlı saldırı: 1 polis öldü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kadın öğretmen arkadaşı ile birlikte gezen polis memuru Metin Batak uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Metin Batak ile Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Ülkü Kaplan, ilçe merkezinde oturdukları kafeteryadan çıktıktan sonra, birlikte yürürken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tabancalı saldırısına uğradı. Silahlı saldırganlar olaydan sonra kaçtı.

Yaralanan polis memuru Batak ile öğretmen Kaplan, çevredekilerin yardımı ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Metin Batak, helikopterle Van'a kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Saldırının ardından soruşturma sürerken, polis memuru ile öğretmenin bir süre oturduğu kafeteryaya baskın yapan polis 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Acı haber aileye ulaştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki silahlı saldırıda ölen polis memurunun, özel harekatta görevli polis memuru yakınını örnek alarak 5 yıl önce polis olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sağlık ekipleri ile Metin Batak'ın ailesinin Yurt Mahallesi 71359. Sokak Birlikevler Apartmanı'ndaki evine giderek acı haberi verdi. Metin Batak'ın öldüğünü duyan aile fertleri, büyük üzüntü yaşadı.

Baba Hüseyin Batak, oğlunun, özel harekatta görevli bir polis memuru yakınını örnek alarak 5 yıl önce polis olduğunu belirtti.

2 yıldır Yüksekova'da bulunan oğlunun şark hizmetinin bitmesine 2 ay kaldığını ifade ederek, ''Gelmesi nasip olmadı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon