Haruk yerine "kara lastik"

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından Malazgirt ilçesinde düzenlenen 1. Bahar Şenliği'ne katılan halk oyunları ekibi, maddi imkansızlık nedeniyle gösterisini ödünç elbise ve kara lastikle sundu.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Muş Alparslan Üniversitesi 1. Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen etkinlikleri katılan Malazgirt Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi, yöresel kıyafetleri altına ''haruk'' adı verilen ayakkabı yerine kara lastik giymeleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Halk Eğimi Merkezi Müdürü Mehmet Zeki Koç, ekonomik sıkıntılar nedeniyle halk oyunlar ekibine ayakkabı alamadıklarını belirterek, ''ekibimizin giydiği elbiseler de ödünçtür. 12 kişilik halk oyunları ekibimize gerekli giysi ve ayakkabıları maddi sıkıntı nedeniyle alamadık'' diye konuştu.

Halk oyunları ekibinin giydiği mahalli kıyafetleri Malazgirt Belediyesinden ödünç aldıklarını da kaydeden Koç, kara lastik yerine giyilmesi gereken ''haruk'' olarak isimlendirilen ayakkabıların Bitlis'te yapıldığını ve çiftinin ise yaklaşık 50 TL olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler