Kara Kartal şampiyonluk virajında

Turkcell Süper Lig'in son 2 haftasına lider giren Beşiktaş, yarın oynayacağı Galatasaray derbisi ile bu liderliğini son haftaya taşımak istiyor. Ligin 33. haftasına Sıvasspor'un 2, Trabzonspor'un da 3 puan önünde lider giren Siyah-Beyazlılar, Galatasaray karşısında alacakları galibiyet, Sıvasspor ve Trabzonspor'un da puan kaybetmesi halinde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Beşiktaş'ın, kulübün kuruluşunun 100. yılında elde ettiği son lig şampiyonluğu Galatasaray derbisi sonrasında gelmişti. 2002-03 sezonunda, bu yıl olduğu gibi 33. haftada Galatasaray ile karşılaşan ''Kara Kartallar'', sahadan 1-0 galip ayrılmış ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. 25 Mayıs 2003'te oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü son dakikada Sergen Yalçın atmıştı.

 

Beşiktaş 50 gündür Dolmabahçe'de kazanamıyor

Galatasaray ile BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak Beşiktaş, Dolmabahçe'de oynadığı son 3 resmi maçı kazanamadı.

Ligin 28. haftasında Bursaspor ile golsüz berabere kalan, Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Ankaraspor'a 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, 30. haftada da Fenerbahçe'ye yine 2-1'lik skorla mağlup olmuştu.

BJK İnönü Stadı'nda en son 4 Nisan'da oynadığı Kayserispor maçını kazanan Beşiktaş, tam 50 gündür taraftarlarına evinde galibiyet sevinci yaşatamıyor.

 

Beşiktaş ligde oynadığı tüm derbileri kaybetti

Ezeli rakibi Galatasaray ile zorlu bir maça çıkacak Beşiktaş'ın, bu sezon Turkcell Süper Lig'de derbi galibiyeti bulunmuyor.

Siyah-beyazlılar, ligde bu sezon 2'si Fenerbahçe, 1'i Galatasaray ile olmak üzere 3 derbi oynarken, bunların tamamını kaybetti.

Fenerbahçe'ye 2 maçta da 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Galatasaray karşısında da ilk yarıda 4-2 kaybetti.

 

İlk 6'daki takımlara karşı galibiyeti yok

Beşiktaş, ayrıca bu sezon ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlara karşı da galibiyet alamadı.

Siyah-beyazlılar, Sivasspor, Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursaspor ile oynadıkları toplam 9 maçta 6 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.

 

Zapotocny ve Delgado yok

Siyah-beyazlılarda sarı kart cezalısı Zapotocny ile sakatlığı süren Delgado, Galatasaray derbisinde takımdaki yerlerini alamayacak.

Ayrıca, sakatlıkları süren Yusuf ve Gökhan'ın durumlarına da yapılacak son antrenmanın ardından karar verilecek.

Siyah-Beyazlıların yarın saat 20.00'de BJK İnönü Stadı'nda oynanacak derbiye şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Rüştü, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Tello, Cisse, Ernst, Yusuf, Holosko, Bobo.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler