"İhanet kavramlarını ulu orta kullanmayalım"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, mayınların temizlenmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin, ''İhanet gibi son derece ağır ve hoş olmayan kavramları ulu orta kullanmamak lazım'' dedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara'nın Bala ilçesinde özel bir alçı fabrikasının açılışına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, bir gazetecinin, "mayınların temizlenmesi tartışmalarıyla ilgili olarak muhalefetin sert eleştirileri var. Vatana ihanet olarak değerlendiriliyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusu üzerine, muhalefetin özünde zaman zaman sertlik olduğunu, Türkiye'de de muhalefetin hep sert yapıldığını söyledi.

Bugünkü muhalefetin de bu geleneği sürdürdüğünü dile getiren Çiçek, ''Vatanseverlik konusu kimsenin tekelinde değil. Ya da bunun için bir kantar var da birileri tartıldı, birisi eksik, birisi fazla mı geldi'' diye konuştu.

Türkiye'nin huzura, barışa, birliğe, kardeşliğe daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde herkesin üslubuna dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

''Bence ihanet gibi son derece ağır ve hoş olmayan kavramları ulu orta kullanmamak lazım. Getirilen tasarıyla ilgili eleştiriler olabilir. Biz onu saygıyla karşılarız. Kendi düşünceleri varsa onları da dinleriz ama bu kavramların ulu orta kullanılması çok doğru olmaz. Siyasi gerginliklere sebebiyet verir. Şimdi bakın siz de bunu bana sordunuz. Benim de aynı üslupla cevap vermem gerekir eğer aynı alışkanlıkları sürdürecek olursak. Ben bunu doğru bulmuyorum. Varsa bir itirazları bunu daha yumuşak bir üslupla herkesin anlayışla karşılayacağı bir üslupla söylemeleri uygun olur diye düşünüyorum.''

Çiçek, ''Genelkurmay'ın da bu konuda görüşünü açıkladığının'' belirtilmesi üzerine, ''Biz hükümetiz, biz herkesin görüşünü alırız. Neticede herkes bu ülkede olup biten her şeyden hükümeti sorumlu tutmuyor mu? Öyleyse hükümet herkesin görüşünü alır, kendi görüşünü ortaya koyar, sorumluluğu da üstlenmiş olur. Mesele bu kadar basittir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler