"Akman'ın RTÜK'e atamak istediği Boyraz kim?"

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Mehmet Boyraz adlı bir kişiyi RTÜK Savunma Sekreterliği'ne atamaya çalıştığını söyleyerek, "Akman Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun kuzeni, emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ı RTÜK savunma sekreterliğine atayabilmek için Savunma Sekreteri Emekli Albay Ahmet Arın'ı istifaya zorladı" dedi.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

Deniz Feneri dava dosyalarını Türkiye'ye getiren ve basın toplantıları yaparak bu dosyalardaki bazı belgeleri gündeme taşıyan CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Kılıç yazılı açıklamasında Savunma Sekreteri Emekli Albay Ahmet Arın'ın istifasından sonra, emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ın atamasının gerçekleşebilmesi için RTÜK'ten gönderilen yazılara Milli Güvenlik Kurulu ve Devlet Personel Başkanlığı'nın onay verdiğini belirtti. Kılıç, RTÜK yazısının Başbakanlık'ta takıldığını öne sürdü. Deniz Feneri davasının Türkiye ayağının gündemde olduğu süreçte yapılmak istenen bu atamanın bazı soru işaretleri doğurduğunu kaydeden Ali Kılıç şu soruları yöneltti:

"1- Kuruluşundan bu yana RTÜK Savunma Sekreterliği görevini yürüten emekli albay Ahmet Arın'a 10 Şubat 2008 günü Zahid Akman ve RTÜK Sekreteri Şeref Ataklı, 'Biz birine söz verdik. Onunla çalışmak istiyoruz.' dedi mi?

2-Bu konuşmalardan bir gün sonra, yani 11 Şubat 2008 tarihinde Ahmet Arın istifa etti mi?

3-Alınan istifa RTÜK Üst Kurulu'nda 21 Şubat 2008 tarihli toplantıda 13 nolu kararla kabul edildi mi?

4-Ahmet Arın istifa ettirildikten sonra RTÜK'te Uzman Denetçi kadrosuna atandı mı?

5-Ardından Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine Ahmet Arın'ın istifa ettiği ve yerine Mehmet Boyraz'ın bu makama atanması için olur yazısı yazıldı mı?

6-Prosedür gereği RTÜK tarafından Devlet Personel Başkanlığı ile Başbakanlığa yazı yazıldı mı?

7-RTÜK'ün yazısına Devlet Personel Başkanlığı'ndan onayı geldi mi?

8-Başbakanlık bu atamaya onay verdi mi? Vermediyse aradan geçen uzunca süreye rağmen Başbakanlık bu atamayı neden bekletmektedir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler