G.Antep Başkanı Kızıl transferleri sürdüreceklerini söyledi

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Türkiye Kupası'nı Gaziantep'e getirdiği gün ikinci doğum günü olacağını ifade etti. Kızıl, Gaziantepspor Kulübü'nün aylık resmi organı Gaziantepspor Dergisi'nde çıkan röportajında, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

Takımın hedefinin yeni sezonda Avrupa Ligi (Eski UEFA Kupası) ve ilk 5 olacağını belirten Kızıl, ''Şu anki durumdan çok üzüntü duyuyorum. Çünkü kadrosu bizden çok kötü takımlar, ligde bizim üstümüzdeler. Gelecek sezon kadroyu bozmadan, çok kaliteli transferlerle şehri ve camiayı alkışlatacak bir takım ortaya çıkartacağız. Türkiye Kupası'nı kesinlikle Gaziantep'e getireceğim, geldiği gün benim ikinci doğum günüm olacak'' dedi.

Teknik direktör Jose Couceiro hakkında da konuşan Kızıl, Portekizli teknik adamdan çok şey beklediğini ifade etti.

Listede 20 teknik direktör adayı bulunduğunu, bunlar arasında dünyaca ünlü hocaların da bulunduğunu anlatan Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ondan beklentilerim olmasa buraya getirmezdim. Listemizde en az 20 teknik direktör vardı. Bunların arasında dünyaca ünlü hocalar da vardı. Ancak bunlar tıpkı Luis Aragones gibi yaşları ilerlemişti. Ama bize genç ve istekli bir hoca gerekliydi. Bunun için Jose'yi getirdik. Kariyeri muhteşem denecek kadar iyi. Felipe Scolari'nin yardımcısı, Porto'yu çalıştırmış, ülkesinde en iyi teknik direktör seçilmiş. Portekiz Ümit Milli Takımı'nı şampiyon yapmış bir hoca. Yardımcısı Krito, 1976 yılında dünya karmasında bulunan eski bir futbolcu. İki antrenör daha gelecek. Bunlar şu an dünyanın en iyi kulüplerinde görev yapıyor. Sezon sonunda aramıza katılacaklar. Birisi kaleci antrenörü, birisi de kondisyoner olarak görev yapacak.''

Yabancı transferinde tam isabet sağlandığını düşündüğünü, spor kamuoyunun da aynı fikirde olduğunu söyleyen Kızıl, ''Aklın yolu birdir. 10 yıldır bu camianın içindeyim. Artık bazı şeylerin bilincinde olarak, futbolcuları araştırarak, yerinde transfer yapıyoruz. Futbolu bilen herkes az çok anlar bunları'' dedi.

Yabancı futbolcu tercihinde ilk tercihlerinin Brezilya ve Arjantin olduğunu belirten Kızıl, dünyada iş ahlakı, profesyonelliği ve çalışkanlığı ile en iyi ülkenin Brezilya olduğunu, Arjantin'in de o şekilde olduğunu, en sıkıntılı olanların ise Araplar olduğunu öne sürdü. Kızıl, ''Arap futbolcular iyi fakat paraya önem verdikleri için en ufak şeyde sorun çıkarıyorlar'' şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarını şahsen kendisinin yürüttüğünü, gizli bir çalışma yaptığını anlatan İbrahim Kızıl, şunları kaydetti:

''Pazarlık ve yazışmaları çok gizli tutuyor ve kulüp menfaatleri doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bir futbolcuyu transfer edeceksek, o ülkeden en az 20-30 kişiye danışıyorum. Bir futbolcunun tekniği kadar ahlakı da çok önemlidir. Bu sezon da önemli transferlere imza atacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirecek kapasitede yıldız futbolcuları takımımıza kazandıracağız. Futbolcunun tekniği kadar ahlakına da çok önem veriyoruz. Bu sezon da önemli transferlere imza atacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirecek kapasitede yıldız futbolcuları takımımıza kazandıracağız. ''

Yayıncı kuruluştan alınan havuz gelirleri hakkında da görüş bildiren Kızıl, en çok gelir 4 büyük takımın elinde olduğunu söyledi. Kızıl, ''Tüm gelirlerimiz sabit, giderlerimiz gelirlerimizin çok üstünde. Kadromuz çok iyi, bunun için hiçbir harcamadan kaçınmıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Gaziantepli iş adamlarından ve il yöneticilerinden beklentilerinin ise birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Kızıl, ''Bu bir hizmet yarışıdır, bayrak yarışıdır. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Şehirle kurumlarla birlikte yükselmeliyiz. Bu takım benim değil halkındır'' şeklinde konuştu.

Medya hakkında da konuşan Kızıl, ''Medyada bazen asılsız haberler çıkıyor. Bazen tepki veriyoruz. Ama şu bir gerçek, medya olmazsa biz, biz olmasak medya olmaz. Eleştiriler olacaktır, çünkü her insan hata yapabilir. Benim tepkim, şahsımla ilgili çıkan asılsız haberlere. Transfer konusunda çok titiz davranıyoruz, en ufak bir haber oyuncu piyasasını ikiye katlıyor, transferi zora sokuyor. Bunlar da kulübün menfaatlerine ters olduğu için tepki gösteriyoruz'' dedi.

Kızıl, sezonun en iyi maçının Fenerbahçe karşılaşması olduğunu, ayrıca galip geldikleri Antalyaspor maçının da çok iyi olduğunu, sahalarında oynadıkları Konyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının da hayal kırıklıkları olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler