Eski Federasyon Başkanı hayatını kaybetti

Türk dağcılığının önde gelen isimlerinden ve eski federasyon başkanlarından Dr. Bozkurt Ergör (82) vefat etti.

Yayınlanma: 23.05.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

Dağcılık Federasyon Başkanı Alaatin Karaca, federasyon sitesinde yaptığı açıklamada, ''camialarının anıtsal ismi ve onursal başkanları'' Dr. Ergör'ün öldüğünü bildirdi. Karaca, şunları kaydetti:
''Ülkemizde dağcılık sporunun master düzeydeki hemen her bireyi üzerinde doğrudan ya da eserleriyle büyük katkısı olan Sayın Dr.Bozkurt Ergör evrensel anlamdaki sportif yetkinliğinin ötesinde, dünya dağcılık camiasının saygı duyduğu gerçek bir sportmen, doğa aşığı, insancıl, müstesna bir şahsiyetti.

Yıllardır boğuştuğu kalp rahatsızlıklarına meydan okuyarak sayısız sporcunun, doğa sevdalısının yetişmesinde lider olan başkanımız, olağanüstü hoşgörüsü, mütevazı kişiliğiyle de her tanıyanda inanılmaz saygı sevgi dalgaları oluşturan bir okyanustu.
Acısını yüreklerimizden çıkarmak, hedeflerini, amaçlarını beyinlerimizden soyutlamak mümkün değildir.''

Ergör'ün yarın ikindi vakti Aydın'da kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

1927 yılında doğan Bozkurt Ergör, Dağcılık sporuna 12 yaşında başladı. 1966'da kurulan ilk Türkiye Dağcılık Federasyonunda görev aldı. Çeşitli tarihlerde 3 defa Dağcılık Federasyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye'de pek çok doruğa ''ilk çıkış'' yapan Ergör'ün, dağcılık sporuna ait ilk Türkçe eser olan ''Dağcılık Tekniği'' isimli kitabı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler